Voetbal

Voorbeschouwing Zeerobben – SC Joure
Nieuw hoofdstuk

Vol verwachting kijken de supporters van Zeerobben uit naar de start van de competitie in de 2e klasse K van het zaterdagamateur voetbal. In de beker kan al gesproken worden van een succesvolle voorronde. Immers in de slotwedstrijd moest Zeerobben winnen om in de knock-out fase terecht te komen. Met een klinkende 4-0 overwinning werd afgerekend met nieuwkomer in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal FVC. Door deze uitslag gaan naast de Harlingers ook LAC Frisia door op doelsaldo.

De tegenstander van zaterdag Joure heeft ook de knock-out fase bereikt door onder andere winst op competitiegenoot Wolvega en een 2-2 tegen Jubbega van de bij ons bekende trainer Inne Schotanus. In de competitie van 2021/2022 is de komende opponent op de tiende plaats geëindigd.

De laatste confrontatie met Joure dateert uit seizoen 2016/17 in de tweede klasse L, zowel uit als thuis was Zeerobben winnaar. In dat jaar werd Zeerobben dan ook kampioen. Joure verbleef lange tijd in de 2e klasse en mag zich daarin een vaste waarde noemen. 

Over de komende wedstrijd valt moeilijk een voorspelling te geven. Beide teams zullen met vertrouwen het duel aangaan, met de wetenschap dat het succes van de beker geen garantie is voor een goed resultaat. De keuze van trainer Henk Konings en Drewes Janssen is ruim te noemen en we zijn dan ook benieuwd met welke elf hij zijn ploeg de ‘wei’ instuurt. We heten onze gasten uit Joure van harte welkom op het Oostersportpark in Harlingen. Ook verwacht men de vele supporters van Zeerobben ter ondersteuning.

Zaterdag 24 oktober, Zeerobben - Joure, aanvang 15.00 uur.

 

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda