Sport

V.V.H. Dames 1 pakt dubbele winst

Afgelopen week werd er een beker- en reguliere wedstrijd gespeeld. Met op de dinsdag een volledige selectie tot de beschikking mochten ze het opnemen tegen A.V.C. ’69. Een routineteam waar wij altijd lastig tegen spelen. Met een hele andere basis voelde het in het begin allemaal wat onwennig. 

Spelende wijs lieten de dames al snel zien wat ze van elkaar konden verwachten en hoe ze op elkaar vertrouwden. Waar ze in de trainingen mee bezig zijn lieten ze ook in deze wedstrijd zien. Er werd druk geleverd en geluisterd naar elkaar. Het spelniveau lag echter wel wat anders dan de dames gewend zijn en lieten zich hier een beetje in meeslepen. Toch waren zij het die aan het kortste end trokken en de wedstrijdwinst naar zich toe hadden gesleept. De wedstrijd werd gewonnen met 3-0 wat betekend dat ze weer een ronde verder zijn in de beker. De volgende wedstrijd in de beker wordt gespeeld tegen D.F.S. DS2. Datum wordt later bekend gemaakt.

 

Zaterdag 1 oktober werd er in de competitie gespeeld tegen Leevoc DS 2. Helaas konden Marrit en Welmoed niet aanwezig zijn bij deze wedstrijd waardoor de bezetting op de mid vrij dun was. Het was een wedstrijd van ups en downs. Er waren stukken in de wedstrijd waar er goed druk werd geleverd vanaf de kant van Harlingen. De stand ging hierdoor in het begin van de sets ook steeds vrij gelijk op. Het was toch Harlingen die steeds de belangrijke punten pakte. De lange intensieve rally’s werden gepakt wat vertrouwen gaf. Op conditioneel gebied kon je zien dat de dames de overhand hadden en in het laatst van de set steeds wegliepen. Dit motiveerde de meiden steeds zo dat de eerste drie sets aan de kant van Harlingen bleven. De laatste set gaf een iets vermoeiende niet geconcentreerde indruk, ze waren niet in staat om te laten zien wat we de rest van de wedstrijd wel hadden gedaan. Hierdoor werd de derde set helaas verloren. De wedstrijd eindigde met een stand van 3-1. De uiteindelijke setstanden waren 25-17, 25-21, 25-11 en 17-25.

De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 8 oktober in de Waddenhal om 17:00 uur tegen Makkum.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda