Sport

Teatse Tichelaar pakt podium in Bikkelsurvivalrun

Net als zovele andere evenementen en sportwedstrijden, ontkwamen de survivalrun wedstrijden niet aan de diverse lockdowns in de afgelopen jaren. Vele wedstrijden moesten worden geschrapt en uitgesteld. Aan het eind van 2021 mochten er eindelijk weer wedstrijden georganiseerd worden, zij het dan met enige Corona beperkingen. 

Teatse Tichelaar pakte daar de draad ook weer op. In oktober 2021 miste hij in Leeuwarden het podium bij de 50+ op 2 minuten. Bij de daaropvolgende wedstrijden in Vollenhove en Doorn haalde hij door omstandigheden de finish niet. Kort daarop volgde de volgende lockdown. Pas in maart 2022 ging het weer los in Zeist en Havelte. Maar Tichelaar liep daar geen goede wedstrijden. Ook in mei in de Knipe bij Heerenveen ging het mis en werd weer de finish niet gehaald. Pas in juni in Dronten en Harreveld was de vorm weer aardig terug met twee podiumplekken (3e en 2e). 

Vooral in Harreveld was Tichelaar op dreef. Op 1 na liet hij alle 50-plussers achter zich. Dat is bijzonder, want hij is inmiddels 67. De survivalbond kent echter geen 60+ categorie. Hij moet het dus opnemen tegen deelnemers die vaak meer dan 10 jaar jonger zijn. Door hard te trainen, bij o.a. de survivalvereniging Leeuwarden, ziet hij kans een hoog niveau vast te houden. De kleine wedstrijdtrainings groep waar hij deel van uitmaakt, bestaat uit de Nederlandse top op de middenafstand. Dat is dus hard werken, maar het loont wel.

Afgelopen zondag was dan de 28e editie van de Bikkelrun in en bij de Kleine Wielen Leeuwarden. De weersvoorspellingen waren in het begin van de week erg slecht, maar naarmate de zondag naderde werd het steeds beter. Tichelaar zat in de 2e startgroep van de KSR (korte survivalrun) die wordt bepaald door een landelijke ranking. De start met autoband was traag, maar in de loop van de run werkte hij zich steeds verder naar voren door een hoog looptempo en door de diverse hindernissen snel te nemen. Het parkoers van 9 km had een 25-tal hindernissen met een paar pittige combinaties. Vooral de laatste kilometer was erg zwaar en Tichelaar zat er aardig doorheen, maar wist de derde plek vast te houden. Ook het boogschieten ging perfect. Het lijkt een makkelijk onderdeel, maar met een hoge hartslag en verzuurde armen is het lastig mikken. Ook de grote eindhindernis ging in 1x en dus finishte hij als 25e overall (van de 168) en 3e 50+ in1 uur, 16 min en 32 seconden. 

Volgende wedstrijd wordt waarschijnlijk Vollenhove op 12 november met op 6 november nog de Berenloop Terschelling.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda