Senioren van fc Harlingen

Een mooie maandagavond bij de Vrouwen 1. Bij fc Harlingen 1 viel de beslissing pas in de slotfase. Waar het Tweede een enerverende wedstrijd in Gorredijk speelde kwam het Derde niet verder dan 1 goal. En het Vierde is ‘On Fire’! Een klein overzichtje van wat de fc Harlinger seniorenteams beleefd hebben:

Fc Harlingen VR1

Na de winst in Witmarsum tegen Mulier VR1 was afgelopen maandag Wardy/Birdaard/Marrum VR1 de tegenstander. Deze stond officieel op zaterdag ingepland maar de tegenstander kon niet en dus werd de wedstrijd verschoven naar maandagavond. En dit bleek geen slechte avond te zijn voor de Harlinger dames. Na een 0-1 achterstand wist Meike al heel snel de gelijkmaker te scoren. In de tweede helft werd fc Harlingen sterker en sterker en zette uiteindelijk de eindstand op 3-1 met goals van Meike en Demi. Een keurige overwinning die vertrouwen geeft voor de wedstrijd van a.s. zaterdag. Dan spelen de Vrouwen 1 in Sneek tegen Waterpoort Boys VR1. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Fc Harlingen 1

Afgelopen zondag boekte fc Harlingen 1 een overwinning op het elftal van Zevenhuizen. In het Groninger land viel de beslissing pas in de slotfase, maar leverde wel drie punten op. Al na zeven minuten was er de kans voor fc Harlingen om de score te openen maar de doelman van Zevenhuizen kon ternauwernood een doelpunt voorkomen. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak en kwam Zevenhuizen op voorsprong. De mogelijkheden om de voorsprong te vergroten waren er, maar op een handvol hoekschoppen had doelman Jesse Jaasma telkens het juiste antwoord. Fc Harlingen begon de tweede helft direct fel uit de startblokken en bleef de druk erop houden. Na vijf minuten was het na een prachtige voorzet van Arjan Outhuyse, Kevin Hoekstra die de gelijkmaker op het scorebord zette. In de slotfase was er nog een vrije trap voor fc Harlingen. Arjan Outhuyse ging achter de bal staan, slingerde deze naar voren en het was Wessel Roorda die fc Harlingen naar een 2-1 overwinning hielp.

Overige uitslagen

Fc Harlingen 2 speelde een enerverende wedstrijd in en tegen Gorredijk 3. Na veertien minuten spelen stond het al 1-1. De Harlingers kwamen voor rust op voorsprong maar direct na rust lag de gelijkmaker achter in het net bij Panbakker. Na de penalty voor de tegenstander was het toch nog fc Harlingen die de gelijkmaker wist te scoren en zo eindigde dit duel in 3-3. Het Derde maakte het erg spannend tegen FVC 2 maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in het voordeel van de Friesche Voetbal Club (2-1). En het Vierde is ‘On Fire’! Ze blijven nóg een speelronde ongeslagen want ze zagen de wedstrijd tegen Blauwhuis 2 afgelast worden...

Programma

Komende zondag is het wederom Super Zondag bij fc Harlingen. Vanaf 10.00 uur is het volle bak en kunnen we genieten van voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Pupil van de Week Milan Reinsma trapt om 14.00 uur af bij de wedstrijd fc Harlingen 1-Oldeboorn 1. Kan fc Harlingen de ongeslagen reeks voortzetten? Bij zijn is meemaken, publiek is van harte welkom!