Senioren van fc Harlingen

Fc Harlingen VR1

Al binnen een paar minuten kwamen de Vrouwen van fc Harlingen in de thuiswedstrijd tegen St. BMJ VR2 op een voorsprong door een goal van Meike Homminga. Vlak voor rust wist de tegenstander dan toch de gelijkmaker te scoren en dus ging de tweede helft met een 1-1 stand van start. De Harlingers kwamen beter en beter in de wedstrijd en het was Meike Homminga die zowel de 2-1 als de 3-1 wist te scoren. Een heerlijke overwinning.

Zaterdag 24 september gaat de reguliere competitie van start. De Vrouwen spelen dan een uitwedstrijd in Witmarsum tegen Mulier VR1.

Fc Harlingen 1

Voor de tweede bekerwedstrijd ging fc Harlingen afgelopen zondag naar Leeuwarden voor de ontmoeting met MKV. Fc Harlingen ging voortvarend van start, want Jens van Sluis kreeg al binnen tien minuten een grote kans, maar kopte rakelings over het doel. In de achttiende minuut was daar de voorsprong voor de Harlingers toen Marco de Boer goed doorzette, waardoor Allard Hoekstra de bal teruglegde bij Remko Zandberg die de bal beheerst binnenschoof en de 0-1 aantekende. Frank Claasz Coockson kreeg de kans om de voorsprong te vergroten, maar miste. De inzet van Arjan Outhuyse ging via de binnenkant van de paal het veld weer in waarna MKV doeltreffend counterde en de gelijkmaker op het scorebord zette. Vlak voor rust kwam MKV op een 2-1 voorsprong. Aan Harlinger zijde kreeg Mateusz IJpe de kans om de stand weer gelijk te trekken, maar de Leeuwarder doelman kon de bal ternauwernood over het doel tikken. Fc Harlingen had in de tweede helft moeite met de snelle spitsen van MKV en uitliep naar 4-1. Fc Harlingen creëerde wel kansen, maar scoorde niet meer. Iets wat MKV nog wel twee keer lukte. Hierdoor kwam de eindstand op 6-1.

Overige uitslagen

Zowel het 2e, 3e als het 4e elftal konden nog geen punten innen tijdens de eerste bekerronde. Fc Harlingen 2 verloor in Sneek met 2-0 van LSC 7, het derde verloor in eveneens Sneek met 1-9 van LSC 4 en fc Harlingen 4 verloor in Dronrijp met 5-1 van v.v. Dronrijp.

Programma

Deze week werden er nog doordeweekse wedstrijden gespeeld maar deze uitslagen kwamen te laat voor deze editie. Uiteraard komen we hier volgende week op terug. Fc Harlingen 1 speelt vrijdagavond (19.00 uur) een jubileumwedstrijd tegen de Old Stars van R.K.v.v. Robur en v.v. Harlingen. Toegang is gratis en iedereen is van harte welkom om dit te komen aanschouwen.