Prinses Wilhemina op bezoek bij HMHC Heren aan de Westerzeedijk

Seizoen 22/23 zorgde voor een primeur voor de mannen van HMHC H1, want voor het eerst sinds het vormen van de huidige Heren 1 was er namelijk een trainster aangesteld voor het team. Iets wat natuurlijk hoge verwachtingen vanuit de technische commissie en het bestuur met zich meebrengt. Na een lange, maar nuttige voorbereiding was het de hoogste tijd om alles wat ze geoefend hebben in praktijk te brengen.

Voor de eerste wedstrijd kwam PW (Prinses Wilhelmina) uit Enschede op bezoek. Na een wereldreis door verschillende tijdzones arriveerde de Enschedeërs, wellicht ietwat vermoeid, aan de Westerzeedijk. Een tocht die ze achteraf misschien liever niet hadden gemaakt…

Na drie minuten was het namelijk al raak en kon Onno Onnes de scoren openen. Harlingen had het overwicht en creëerde meerdere kansen. Uit een ouderwetse scrimmage was het Andries Nieuwland die de 2-0 binnen werkte en niet veel later zorgde hij ook voor de 3-0 door vanaf de achterlijn de bal tegen het zijnet aan te pushen.

Het tweede kwart was iets minder en de doelpunten bleven dus ook uit, maar na de rust herpakte de mannen uit Harlingen zich en gingen ze vrolijk verder met kansen creëren en doelpunten maken. Vincent Stevensz maakte na rust nog een Hattrick en ook Onno kon vlak voor tijd nog zijn hattrick compleet maken en de eindstand bepalen op 8-0.

Al met al een goede teamprestatie waarin de mannen uit Harlingen niet alleen voorin uiterst effectief waren, maar ook achterin weinig kansen weggaven. Een teamprestatie waar ze nog vaak een voorbeeld aan mogen nemen.

Volgende week spelen de Heren weer thuis. Ditmaal de topper tegen Assen! Graag zien ze iedereen weer langs de lijn!