Prima start HMHC Dames O25

De kop is eraf! De meiden van HMHC Dames O25 zijn afgelopen zondag afgereisd naar Leeuwarden om hun eerste competitiewedstrijd te spelen. Met wat kleine oogjes en vermoeide kopjes van de avond ervoor moesten ze al vroeg op pad naar Leeuwarden.

De ‘oude dames’ hadden wat recht te zetten met Leeuwarden door afgelopen seizoen. Na goed inspelen en een yell, begonnen de dames goed aan de wedstrijd.

Ze werden goed gecoacht door de nieuwe coaches Frank en Ron. De meiden durfden te spelen en dat resulteerde in mooie kansen. Door een lange bal naar voren kreeg Ebony Martins een 1 tegen 1 met de keeper van Leeuwarden. Ze speelde de bal door de benen van de keeper, de meiden op de bank en de coaches telde hem al, maar helaas hij ging net naast. Hierdoor wisten de dames dat er wat de halen viel.

Door goed spel kwam een nog een kans voor Imma van Dijk. Onverwachts kreeg Imma ineens de bal recht voor de keeper. Ze tipte hem binnen, maar helaas deze mocht er ook niet in. Dit brandde de meiden alleen nog maar meer om te scoren. Het kon echt en ze wisten het.

In het derde kwart zwakte de meiden weer wat af. Alleen dat was snel weer om gedraaid. Door een lange bal van Lilian Wijtsma kreeg Annemiek Hettema de openingstreffer op haar stick. Met een harde klap richting de goal wist zij ook helaas niet de keeper van Leeuwarden te passeren.

In het laatste kwart kwamen er nog kansen voor zowel de dames van Harlingen als Leeuwarden maar de keepers van beide teams waren on point deze wedstrijd. Alleen het mocht niet baten voor de dames en de eindstand is helaas 0-0 gebleven.

Ze hebben een puntje mee naar Harlingen kunnen nemen en weten waaraan ze moeten trainen deze week, zodat ze aankomende zondag Lemmer kunnen verslaan. Zien ze je langs het veld om 11:30 uur tijdens Super Sunday?