Sport

Nationale Petanque Competition

Het wedstrijdteam van Boulegoed doet sinds drie jaar mee met de landelijke competitie, de NPC. Je start met een team van zes spelers in de 6 e klasse. De competitie duurt veertien wedstrijden lang en loopt van oktober tot en met april. Wie aan het eind van de competitie bovenaan staat is kampioen en mag promoveren naar een hogere klasse.

 

Door Joost Vis

In seizoen 2021-2022 zijn we als eerste geëindigd en promoveerden we naar de 5de klasse. We komen uit in regio Noord en spelen onze wedstrijden tegen andere Jeu de Boule verenigingen in Noord-Holland. In Friesland spelen nog twee NPC teams, beiden uit Leeuwarden, alleen spelen die enkele niveaus hoger zodat er de komende jaren geen derby inzit.

Op een wedstrijddag speel je met je team van zes spelers eerst drie doubletten (2 tegen 2 spelers), daarna twee tripletten (3 tegen 3 spelers) en als toetje nogmaals drie doubletten. Uiteindelijk acht wedstrijden en elk teamlid speelt er drie. Per gewonnen wedstrijd kun je 1 wedstrijdpunt verdienen, in goeden doen kun je met 8-0 winnen op een wedstrijddag, dat geeft je twee competitiepunten.

De eerste wedstrijd van het seizoen speelden we thuis tegen het tweede team van Amsterdam. Het kleine Harlingen tegen een topteam uit de grote stad. We speelden thuis op de voor ons bekende geaccidenteerde banen, na twee speelronden stonden we 2-3 achter en dachten de Amsterdammers dat de Harlingers gebroken waren. Met zeer sterk spel, een balletjes is rond en met wat geluk konden we de achterstand nog ombuigen in een 5-3 winst en kregen we twee competitiepunten. Een mooie start op een hoger niveau met meer tegenstand dan in de voorgaande seizoenen.

Afgelopen weekend was de tweede wedstrijd, de lastigste uitwedstrijd tegen een ander team uit Amsterdam. We hadden het moeilijk en onder de indruk van de tegenstander en hun supporters kregen we simpelweg de bal niet bij het but en verloren we onze tweede wedstrijd met 5-3. Het team had sinds december 2021 niet meer verloren, dat was een mentale dreun, wat we niet gewend zijn.

De trots van Harlingen, het crème de la crème van Boulegoed, gaat keihard terugkomen in de competitie, we willen een podiumplek aan het einde van het seizoen. We kijken uit naar de volgende wedstrijd uit tegen Purmerend, dan moeten we er weer staan.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda