HMHC Heren en Assen knokken om de punten

Na de overtuigende 8-0 zege van vorig weekend stond deze week Assen op het programma voor de Heren van Harlingen. Assen heeft het al jaren lastig in Harlingen, waar het nog altijd op zijn eerste overwinning wacht. Lars Kroese was weer fit verklaard door de medische staf van de thuisploeg. Niels Kappert daarentegen verkoos Martin Garrix boven een partijtje hockey. Gelukkig mocht zoon Jens niet mee en was daarmee een waardig vervanger.

De wedstrijden tussen Harlingen en Assen zijn nooit saai, maar deze werd er één die de toeschouwers niet snel meer zullen vergeten. Na het eerste fluitsignaal was het gelijk Assen wat Harlingen onder druk probeerde te zetten. Ondanks de hoge druk van Assen was het alsnog Harlingen dat wederom binnen drie minuten op voorsprong kwam. David Steevensz kon van dichtbij de bal binnentikken. Nog binnen het kwart stond het uiterst effectieve Harlingen al met 4-0 voor door goals van Onno Onnes, Vincent Steevensz en Andries Nieuwland. Met Vincent zijn goal als hoogtepunt; met een prima solo over de randcirkel wist hij snoeihard de verre kruising te vinden. Ondanks de ruime voorsprong speelde Assen goed, maar Harlingen had het verdedigend goed staan met Igle van der Meulen in het hart van de verdediging.

In het tweede kwart scoorde Assen snel, maar Harlingen liet zich niet van de wijs brengen en Vincent Steevensz wist met nog twee doelpunten alweer zijn tweede hattrick van het seizoen te maken. Vlak voor rust bepaalde Assen met nog een doelpunt de 6-2 ruststand.

De tweede helft werd helaas vooral ontsierd door een incident op het einde. Waar Matthijs Kouwenhoven eerder nog voor de 7-2 had gezorgd, sloegen bij één speler van Assen helaas de stoppen door. Jammer van het einde van een verder sportieve wedstrijd. Gelukkig konden meeste mannen van beide teams het na de wedstrijd onder genot van een biertje weer goed praten met elkaar.