HMHC Dames O25 winnen in Sneek

Afgelopen zondag speelden de Dames O25 (Jong Dames) een uitwedstrijd tegen Sneek. In Sneek kennen ze ook de traditionele hockey Super Sunday en het was er een gezellige drukte. Daardoor liep de warming up niet helemaal zoals gepland maar Harlingen begon sterk in het eerste kwart met hun nieuwe teamhoofdbanden. De dames bleken sterker dan Sneek en speelden voortdurend op hun helft. Voor de rust vielen er echter nog geen doelpunten.

Dat was dus de opdracht in de tweede helft: de bal snel rond laten gaan en zorgen voor een snel doelpunt. En dat lukte. Lilian Wijtsma nam een strafcorner, waarna Annemieke Hettema kon scoren uit de rebound. Snel daarna werd het 0-2 door Denise Poldervaart. En in het vierde kwart scoorde Jinte Burkels uit een tipin, na een mooie backhand van Nynke Wiersma. Drie punten mee naar huis, en volkomen terecht gewonnen! Komend weekend thuis tegen Stix uit Joure, ook dan moet winst erin kunnen zitten.