HMHC Dames O25 komt doelpunt tekort tegen Lemmer

Op zondag 18 september stond voor HMHC Dames 0-25 Lemmer op de planning. De meiden waren uitgerust, want ze hoefden pas om 10.30 uur te verzamelen. De weersvoorspelling waren typisch voor Harlingen rond deze tijd. De meiden deden daardoor een lange warm up om warm te blijven.

De captain voor deze wedstrijd was de geweldige keeper Sanne Meier. Na het fluitsignaal begonnen de meiden aan de wedstrijd. Door een rommelig spel viel al heel snel de 0-1 voor Lemmer. Alleen de meiden lieten dit hierbij niet rusten. Ze stonden te vechten voor elke bal. Wat resulteerde in een geweldige kans. Tess Meijer nam de bal snel uit waardoor ze een achterlijntje kon halen en perfect voor gaf aan Annemiek Hettema en zij wist de 1-1 te maken. De meiden verslapten wat en Lemmer merkte dat.

In een paar minuten stonden de meiden van Harlingen, die zo lekker aan het spelen waren, ineens 1-3 achter. Onverdiend want het spel was beter. De meiden kregen in de rust een peptalk van de coaches Ron, Frank en keeper Sanne Meijer had ook het een en ander te vertellen.

In het derde kwart werd er hard gewerkt. Er werd een shootje gehaald, dat betekent strafcorner. De bal werd aangegeven van Imma van Dijk op Lilian Wijtsma en die wist de bal in de goal te pushen: 2-3!

Alleen de meiden waren zo blij waardoor ze te graag wilden en veel ballen inleverde. Hierdoor wist Lemmer de 2-4 te maken. Niet met veel vertrouwen gingen ze het laatste kwart in. Jinte Burkels die al niet meer op de bank kon zitten van de zenuwen mocht eindelijk het veld in en dat was een goede keuze. Want Jinte Burkels, die vorig seizoen al een paar wedstrijden heeft in gevallen bij de Jong-dames, wist met een mooie backhand de keeper te passeren en de 3-4 te maken. Alle meiden waren blij want hoopte nog het gelijkspel uit het vuur te slepen, maar er was nog maar één minuut te spelen. Alles of niets. Toen klonk het eindsignaal en de meiden wisten het, net een doelpunt tekort!

Volgende week spelen de Dames 025 weer thuis, hopelijk met beter weer! Ze spelen om 12:30 tegen Steenwijk. Zien ze je aan de Westerzeedijk?