Harlinger dames genieten op eigen veld

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd van de HMHC Dames tegen Hoogeveen op het programma. Het was heerlijk weer en de dames waren na het onnodige verlies van een week eerder gebrand op de winst. En in theorie moest dit lukken!

De Harlinger dames startten echter niet gefocust met de warming up en de wedstrijd. Gelukkig wisten ze dit snel om te zetten. Met volle druk en als team wisten ze de ballen vaak bij de links mid Melanie en invaller Pien te onderscheppen. Aan het begin was het moeilijk de ruimte te zoeken, maar al snel viel het eerste doelpunt voor de Harlingers.

De dames hockeyden de rest van de eerste helft echt als team en dat resulteerde in een 6-0 ruststand. Zelfs de nieuwe strafcornervariant ging erin door aanvoerder Tineke Pars. Ook het derde kwart hielden de dames van Harlingen het goede spel vast. Hannamay Tjalsma heeft tijdens haar comeback dit seizoen drie doelpunten meegepakt en ook Denise Tilstra kon met haar mooie sleeppush scoren.

Het vierde kwart werden de dames iets te gretig en kon Hoogeveen ook nog een strafcorner forceren. Gelukkig was keepster Sterre Brouwer gefocust en hield de bal tegen. De Harlinger dames wonnen uiteindelijk verdiend met 10-0.

Komende week staat de uitwedstrijd tegen Meppel op het programma. De Harlinger dames zijn natuurlijk van plan geen punten meer te laten liggen.