Fc Harlingen wint eenvoudig van Warga

Waar beide ploegen vorige seizoen in de play-offs nog streden voor een plek in de 3e klasse, ziet het er halverwege dit seizoen anders uit. Voor aanvang van de wedstrijd stond fc Harlingen bovenaan en stond Warga net onder 'de streep' en had de punten dus hard nodig om het gaatje naar boven niet nog groter te laten worden.

In een sportieve wedstrijd waarin beide ploegen kwamen om te voetballen hield fc Harlingen de punten in eigen huis.

Jesse Jaasma verdedigde het doel en werd hierbij in de defensie geassisteerd door Youri Bouma, Martijn Homminga, Marco de Boer en Ivo Wilkeshuis. Het middenveld werd bewaakt door Mateusz IJpe, Aaron Bouwhuis en Reinier v.d. Stap en voorin stonden Wessel Roorda, Kevin Hoekstra en Sander Zeilmaker.

Nadat er een minuut stilte was gehouden ter nagedachtenis van de eerder deze week overleden oud-speler van vv Harlingen Klaas Justus de Vries verrichtte pupil van de week Rudmer Puite de officiële aftrap van de wedstrijd.

Fc Harlingen ging flitsend van start, want al na zes minuten moest de Wargaaster doelman handelend optreden na een vrije trap van Ivo Wilkeshuis. Twee minuten later lag de bal al tegen de touwen toen Martijn Homminga een hoekschop binnenkopte en de thuisploeg op 1-0 zette. Fc Harlingen was de betere ploeg met de betere kansen. Sander Zeilmaker kreeg op aangeven van Martijn Homminga een goede kans, maar hij miste het doel op een paar millimeter. Dezelfde Sander legde niet veel later een bal terug op Reinier v.d. Stap, maar zijn inzet belandde in de handen van de doelman. Het spel was voornamelijk op de helft van Warga dat halverwege de eerste helft toch een paar keer op de helft van fc Harlingen kwam, maar niet echt gevaarlijk kon worden. Het duurde even voordat de Harlingers hun vorige wisten te vergroten. Drie minuten voor rust mocht fc Harlingen een vrije trap nemen. Kevin Hoekstra slingerde de bal de zestien in en deze kwam uiteindelijk bij Wessel Roorda die de 2-0 aantekende. Nog voordat de prima leidende scheidsrechter IJdema het rustsignaal liet klinken, veroverde Sander Zeilmaker de bal en stiftte de bal over de doelman heen het doel in: 3-0. De thuisploeg ging dus met een comfortabele voorsprong de rust in.

Het draaide goed bij fc Harlingen en daarom was er ook geen reden om te wisselen en dus verschenen dezelfde elf namen aan de aftrap van de tweede helft. Die was nog geen vijf minuten oud toen Sander Zeilmaker een geweldige voorzet gaf op Kevin Hoekstra die de bal fraai tegen de touwen kopte: 4-0. Bij een vrije trap van fc Harlingen kon de Wargaaster doelman nog net zijn hand tegen de bal zetten, waardoor deze de lat raakte.

Met nog een half uur op de klok kwam Jarno Attema in het veld voor Martijn Homminga en Lachen Faggouss verving Wessel Roorda. Het werd zelfs 5-0 toen Sander Zeilmaker wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal in de hoek schoof. Tien minuten voor tijd kwamen de gebroeders Mulder (Daan en Jesse) voor Sander Zeilmaker en Ivo Wilkeshuis. Warga maakte vlak voor tijd de 5-1 uit een vrije trap. Hierna bepaalde Kevin Hoekstra de eindstand op 6-1.

Zelden zette fc Harlingen de Wargaaster zó makkelijk aan de kant. Ook de zevende thuiswedstrijd in de historie tegen Warga werd dus niet verloren. Fc Harlingen blijft koploper en Warga moet zorgen niet verder weg te zakken in het drijfzand van de nacompetitie.

Volgende week spelen de Harlingers hun laatste uitwedstrijd voor de winterstop. Dan reizen ze af naar Lippenhuizen voor de wedstrijd tegen THOR.