Voetbal

Fc Harlingen faciliteert opleiding KNVB Juniorentrainer

Een initiatief vanuit de jeugdcommissie bij fc Harlingen heeft ervoor gezorgd dat een negental trainers de opleiding juniorentrainer van de KNVB gaan volgen. De opleidingscursus is verspreid over een periode van 12 tot 14 weken. Na deze opleiding hebben de trainers officieel de bevoegdheid om de jeugd van Onder 8 t/m Onder 19 te trainen. 

De trainer-coach heeft een ontzettend belangrijke rol binnen het voetbal. Hij of zij is niet alleen het rolmodel voor de spelers, maar ze hebben ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstander. Daarnaast draagt de trainer-coach zorg voor het begeleiden van spelers, het verzorgen van de trainingen én het coachen van de wedstrijden. Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de trainer-coach jeugdige voetballers of jongvolwassenen met plezier nóg beter leert voetballen.

Sasa Derezic, Julia IJdema, Youri Bouma, Marleen Bergsma, Aaron Bouwhuis, Audrey Hiemstra, Dennis Bouma, Wiepke Zondervan en Martijn Homminga gaan deze opleiding van de KNVB volgen. Het opleidingsdeel bestaat uit tien bijeenkomsten waarbij praktijk wordt afgewisseld met uitleg en veel interactie. De opleiding vangt vandaag bij fc Harlingen aan en wij wensen de trainers heel veel succes!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda