Nieuws

Zeilwedstrijd ‘Brouwdok Challenge’ vanaf het Harlinger strand

De deelnemers van de Brouwdok Challenge trekken aanstaande zondag (18 september) weer tegen elkaar ten strijde. Het is de derde editie van deze unieke zeilwedstrijd in kleine open zeilbootjes vanaf het Harlinger strand. 

Het idee voor een zeilwedstrijd op zee ontstond al pratend bij een pot Brouwdok bier. Vloeibare inspiratie. Johan ten Hoor en Stephan Kramer kennen elkaar van het zeilen en surfen. Johan is altijd met een surfplank onderweg en Stephan gaat er graag op uit met zijn Laser. Dat doen ze al jaren. Een avontuurlijk idee was geboren.

Vanaf Roptazijl, waar de twee elkaar vaak treffen, lijkt het zo’n klein eindje naar Terschelling. Met goede wind en tij is het best te bereiken, dachten de twee. Dat moest bewezen. Noem het avontuurdrift, noem het een nostalgisch gevoel van jeugdigheid. De eerste editie van de Brouwdok Challenge in 2020 was een feit. Twee deelnemers sterk. En jawel, binnen anderhalf uur schudden ze elkaar met een brede glimlach de hand op het eiland.

Dat smaakte naar meer. Editie twee, in 2021, vond plaats vanaf het Harlinger strand. De deelnemers begonnen met een ‘Le Mans start’ in kniediep water hegeen zorgde voor een vliegende start. Bij Kornwerderzand draaiden ze om een ton en voeren ze terug naar de finish voor het strand. Voor een niet nader te noemen deelnemer eindigde de race met slagzij op de dijk. Zijn boot bleek lek. Naar eigen zeggen was deze al lek voor vertrek. De organisatie betwijfelt dit nog immer.

Ook de derde editie op 18 september vaart naar Kornwerderzand en terug. Wat de precieze route wordt, wordt op de ochtend zelf bepaald tijdens het palaver voor deelnemers om 11.00 uur. De start is om 13.00 uur. Ook oren naar deelname? Stephan is te bereiken op steefhook@me.com.

Er wordt geen reglement gehanteerd: behalve dat een protest een prijs heeft. Namelijk het gehele Brouwdok trakteren op een rondje. Het Brouwdok is ook deze editie weer sponsor van het evenement. Omdat zowel organisatie als eigenaar het eens zijn over het volgende: hoe meer leuke evenementen in Harlingen hoe beter, zeker als er bij gezeild kan worden.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda