Nieuws

Waddenrace 25 jaar

HARLINGEN - 25 Jaar geleden zeilen de schippers van traditionele charterschepen voor het eerst de Nationale Waddenrace. Het werd een traditie: sinds 1994 komen zij ieder jaar aan het eind van het vaarseizoen naar Harlingen. De jubileumeditie vindt dit keer plaats in het weekend van 2 en 3 november.

Een eerdere editie: in de vroege ochtend zetten (vlnr) de Willem Jacob, Hollandia en Najade koers naar Oudeschild. (Foto: Gijs van Hesteren)

De zeilwedstrijd start op zaterdagochtend om acht uur vanuit de haven van Harlingen. De talrijke deelnemers aan de Waddenrace doen de havens van Den Oever, Oudeschild (Texel), Vlieland en Terschelling aan, in willekeurige volgorde. Schipper en bemanning kiezen hun route aan de hand van weersvoorspelling en getij. In de vroege uurtjes van de zondagochtend wordt de winnaar terug in Harlingen verwacht.

De wedstrijd is te volgen via een blog op de Facebookpagina van de Waddenrace en via de website www.waddenrace.nl.

Speciale gast tijdens deze 25e editie is wereldzeiler en avonturier Mark Slats, vooral bekend vanwege zijn deelname aan de Golden Globe Race. Op vrijdagavond, voorafgaand aan de wedstrijd, vertelt hij voor sponsoren, publiek en bemanningen van de zeilschepen over zijn ervaringen op de wereldzeeën.

|Doorsturen

BuienradarAgenda