Nieuws

Sjantermiddag levert negen dates op

Met Valentijnsdag in zicht was het love at first en soms at second sight op de Sjantermiddag in de Lichtboei. De liefde voor het culturele en sociale werk in de gemeente werd door verschillende organisaties aan het publiek getoond. Het werd een ware datingshow. Een verslag van PvdA Harlingen.

De sjantermiddag, georganiseerd door de PvdA Harlingen, wordt inmiddels een begrip in de stad. Praten over activiteiten en andere onderwerpen in ons Harlingen blijkt aan te slaan. De tientallen bezoekers kregen zondag inspirerende verhalen uit Het Vierkant, Nieuw Zuid en de bibliotheek. Met dans, zang en serieuze presentaties werd duidelijk dat er veel gebeurt in het sociaal-culturele werk.

 

Onder leiding van PvdA-lijsttrekker Marijke Roskam, die inviel voor de zieke Lutz Jacobi, werd de middag geopend met een presentatie van Nieuw Zuid. Het publiek werd meegenomen langs alle activiteiten die de vrijwilligers organiseren voor de Harlingers. Zoals Ammeroetoe, een bewonersbedrijf dat de gemeente mooier en socialer wil maken. Het leverde meteen al vragen en de eerste koffieafspraken op.

 

Daarna volgde een spetterende opening van Stijn Kooijman van het Jongeren- en Ouderenwerk. Het publiek kon lekker loskomen op muziek en luisteren naar prachtige zang en een uitbundig uitgevoerde YMCA tijdens de Music Night. Tussendoor vertelde Stijn over de verbindende rol die Jongerenwerk heeft voor de jeugd in Harlingen.

 

Wiebe van Dijk nam de mensen mee terug naar vroegere tijden. Films als Westside story werden gedraaid in Trebol. De jeugd, waaronder natuurlijk ook de jonge Wiebe, zwijmelend op de achterste banken van de zaal. Details liet hij achterwege in zijn verhaal. Dat Trebol zijn functie als theaterzaal niet lijkt te redden ligt volgens hem aan de Harlingers zelf. “As je der niet komme, kinne je ut oek niet draaiende houde.”

 

Aan Paulien Schreuder, directeur van de bibliotheek, de eer om de middag af te sluiten. Een bibliotheek doet veel meer dan boeken uitlenen. De bieb organiseert van alles om mensen te helpen leren lezen en schrijven. En dat is hard nodig. In de gemeente Harlingen is namelijk 12 tot 16 procent van de inwoners laaggeletterd. Zo kreeg niet alleen het publiek de ruimte om mee te sjanteren met al die doeners in onze gemeente. Het leverde ook afspraken tussen de organisaties, mensen en politieke partijen op. Wat ons betreft op naar de volgende Sjantermiddag!

|Doorsturen

BuienradarAgenda