Nieuws

Ronald Giphart in bibliotheek

Verbaal op de vuist met Ronald Giphart, dat kan aanstaande vrijdag (29 november) in Bibliotheek Harlingen. De bibliotheek nodigde de schrijver uit vanwege ‘Nederland Leest’; dit jaar met als thema duurzaamheid. Deze hele maand krijgen leden en niet-leden Winterbloei van Jan Wolkers cadeau. En daarom gaat de discussie met Ronald Giphart over literatuur én duurzaamheid. Geen zware avond, zo belooft hij, maar licht en geschikt voor iedereen.

De hele maand november krijgt iedereen van de bibliotheek een boek cadeau: Winterbloei van Jan Wolkers. Zijn mooiste, niet eerder gepubliceerde natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld. Ronald Giphart schreef er een voorwoord bij en de verhalen worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius.

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Iedereen - dus leden en niet-leden van de bibliotheek - kan een gratis boek in de bibliotheek ophalen. Elk jaar staat er tijdens Nederland Leest een thema centraal en dit jaar is dat duurzaamheid. Een passend thema in tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling. Maar ook passend omdat de bibliotheek een duurzame plek is.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de avond met Ronald Giphart. Deze kosten tien euro voor leden en vijf euro voor niet-leden. Jongeren tot 18 jaar kunnen gratis naar Ronald Giphart, maar ze moeten wel even een kaartje reserveren in de bibliotheek of op ontdekdebieb.nl. De avond begint om 19.30 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda