Nieuws

Lintjes voor Hilde de Jong-Bolman, Henk Metz en Jan Jellema

Nadat Jannetje Lena Sijtsma-Nouwen afgelopen dinsdag al een koninklijke onderscheiding ontving, waren vanmorgen Hilde de Jong-Bolman, Henk Metz en Jan Jellema aan de beurt.

Vlnr Jan Jellema, Henk Metz, burgemeester Roel Sluiter en Hilde de Jong-Bolman. (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Hilde de Jong-Bolman

Hilde de Jong-Bolman (Harlingen, 63) is een actieve en bescheiden vrijwilliger en zet zich met een groot enthousiasme en sterke gedrevenheid in op het gebied van cultuur, literatuur, sport en onderwijs. Zo maakte ze vijf jaar deel uit van de oudergeleding van de medezeggenschapsraad van rsg Simon Vestdijk. In 2007 werd zij op voordracht benoemd in het bestuur van de Stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs in Noordwest Friesland. Verder speelt ze als secretaris een belangrijke rol bij de jaarlijkse Harlingen-Terschelling zeilrace. Rondom de tweejaarlijkse Anton Wachterprijs is ze een veelzijdige coördinator en op de dag van de uitreiking lady speaker. Grote betrokkenheid heeft Hilde de Jong-Bolman ook voor de stichting Centraal Comité 1945. Zij is vaak vraagbaak en initiatiefnemer, met name bij de viering van Koningsdag, overige koninklijke festiviteiten en de jaarlijkse Dodenherdenking in de gemeente Harlingen.

 

Henk Metz

Henk Metz (Harlingen, 77) was van 1996 tot 2009 voorzitter van de Rooms Katholieke voetbalvereniging Robur. Toen er in 2011 geen voorzitter was, pakte hij de voorzittershamer weer op tot en met 2014. Hij bekleedde ook vele andere functies binnen de voetbalclub, van trainer tot medewerker kantine. Henk was ook actief als verslaggever voor de Harlinger Courant en sinds 2001 is hij vrijwilliger bij Radio Stad Harlingen. Eerst als presentator en verslaggever langs de lijn; de laatste jaren praat hij in de studio sportwedstrijden aan elkaar. Metz was ook lid van de commissie die de fusie van vv Harlingen en Robur tot stand bracht. In 2009 is Henk benoemd tot erelid van rkvv Robur. Sinds 2001 is Metz koster van de RK Kerk aan de Zuiderhaven. Vanaf 2005 organiseert hij de kledinginzameling Mens in Nood. Sinds 2004 is hij voorzitter van biljartvereniging Centraal en een jaar later werd hij bestuurslid van de stichting Sportpromotie Harlingen. En alsof dat niet genoeg is… Henk is al ruim 23 jaar vrijwilliger bij de Vogelwacht Harlingen-Kimswerd.

 

Jan Jellema

Jan Jellema (Wijnaldum, 36) werd in 2006 voor vier jaar benoemd als raadslid voor de politieke partij Harlinger Belang in de gemeenteraad van de gemeente Harlingen. Ook bij de verkiezingen in 2010 en 2014 werd hij gekozen. Hij werd in 2007 lid van de controlecommissie en in 2012 kwam daar het lidmaatschap van de Werkgeverscommissie bij. In de laatste raadsperiode was Jan voorzitter van de raadscommissies. Bij de vaststelling van de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadverkiezingen 2018 stond Jellema op de derde plaats. Harlinger Belang viel echter van drie naar twee zetels en dit betekende voor Jan Jellema het (voorlopige) einde van zijn politieke carrière.

|Doorsturen