Nieuws

Klacht over afsluiting Kerkpoortsbrug

HARLINGEN - De Kerkpoortsbrug is vanwege onderhoud negen maanden gestremd. Er komt geen noodbrug en daarom wil Harlinger Loek van der Heide een klacht indienen. Hij heeft daarvoor contact gezocht met de Fietsersbond.

Loek van der Heide heeft vandaag als fietser en inwoner van de gemeente Harlingen de Fietsersbond benaderd. Hij wil met behulp van de Fietsersbond een klacht indienen bij de gemeente Harlingen en desnoods een kort geding aanspannen.

Gemeente Harlingen heeft onlangs de stremming van de Kerkpoortsbrug aangekondigd: vanaf vandaag is de brug tussen Rozengracht en Harmenspark gestremd, tot en met 12 juni 2023.

Er komt geen noodbrug en dat betekent dat fietsers en voetgangers uit de stad een omweg moeten maken van 400 meter tot een kilometer. “Dit is onacceptabel”, vindt Loek van der Heide. Hij wil de gemeente vragen om een tijdelijke brug naast de Kerkpoortsbrug, of ter hoogte van de Rozenstraat, zodat voetgangers en fietsers ter plekke over de Rozengracht kunnen.

De redactie van de HC heeft gemeente Harlingen om een reactie gevraagd. Zodra de gemeente reageert, voegen we de reactie hier toe.

|Doorsturen

Ronald Helvrich

2022-09-13 16:21:30

een kort geding om 400 meter???

BuienradarAgenda