Nieuws

HT Zeilrace 2021 afgelast

HARLINGEN - Het bestuur van de Harlinger Watersportvereniging heeft in overleg met haar HT Zeilrace-commissie besloten de HT Zeilrace 2021 te annuleren. De HT Zeilrace stond gepland stond van 3 tot 4 juni van dit jaar. Het bestuur concludeert dat de zeilwedstrijd vanwege de ontwikkelingen rondom de coronapandemie niet op een veilige manier kan worden georganiseerd.

De HT Zeilrace zou voor de 74ste keer georganiseerd worden door de Harlinger Watersportvereniging. Helaas moet de vereniging voor de tweede keer afzeggen; ook in 2020 zag zij geen kans deze vermaarde zeilwedstrijd door te laten gaan.

“De nieuwe data van de HT Zeilrace 2022 kunnen we pas eind maart 2021 vastleggen, omdat dan de waterstanden voor 2022 bekend zijn”, aldus Jouke van Keulen, voorzitter van de Harlinger Watersportvereniging. “Wij roepen deelnemers en geïnteresseerden op eind maart hun mailbox en onze website in de gaten te houden.”

De HT Zeilrace is een begrip in de Nederlandse zeilwereld en kenmerkt zich door het feit dat in deze race zowel de ervaren wedstrijdzeiler aan de start verschijnt, als de toerzeiler die het leuk vindt om een keer een wedstrijd te zeilen of onder begeleiding de oversteek waagt van Harlingen naar Terschelling. Gemiddeld nemen 150 zeilschepen deel aan de wedstrijd.

|Doorsturen

BuienradarAgenda