Nieuws

Harlingen in top 3 ‘meest gastvrije bestemmingen’

Serooskerke in Zeeland heeft Harlingen van de eerste plek verstoten, op de lijst met ‘meest gastvrije plekken in Nederland’ van Booking.com. Harlingen staat nu op de derde plek, achter de nummer twee Middelburg.

De ranglijst is gebaseerd op beoordelingen van Booking.com-reizigers. De meest gastvrije regio’s van 2022 zijn vooral in het noorden te vinden. Drenthe staat bovenaan, gevolgd door Groningen en Friesland. Daarna komen Overijssel en Utrecht. In de top 20 van meest gastvrije plaatsen zijn Harlingen en Leeuwarden (zesde plaats) de enige Friese bestemmingen.

Booking.com publiceerde de ranglijsten bij de tiende jaarlijkse uitreiking van de ‘Traveller Review Awards 2022’, die vandaag aan 11.218 reisaanbieders in Nederland worden uitgereikt. Dit jaar zijn de awards wereldwijd op basis van 232 miljoen geverifieerde klantenreviews toegekend, waarvan 2,4 miljoen reviews uit Nederland. De gemiddelde score wereldwijd is 8,7. Nederland staat met een gemiddelde reviewscore van 9,6 hoog op de lijst.

Appartementen zijn het meest bekroonde accommodatietype in Nederland, gevolgd door B&B’s en op de derde plek vakantiehuizen. Daarna volgens hotels en chalets.

|Doorsturen

BuienradarAgenda