Nieuws

GGD Fryslân opent corona-testlocatie in Harlingen

GGD Fryslân neemt maandag 14 februari een nieuwe corona-testlocatie in gebruik in Harlingen. De locatie bevindt zich in MCL Harlingen, aan de Achlumerdijk 2. Het is de negende testlocatie van de GGD in Friesland.

De testlocatie krijgt een eigen ingang en uitgang in een van de vleugels van het gebouw van MCL Harlingen. Bezoekers van de testlocatie maken dus geen gebruik van de hoofdingang van MCL Harlingen/De Batting. De testlocatie bevindt zich in een aparte, afgescheiden vleugel. Op de toegangsroutes en op het ziekenhuisterrein wordt de testlocatie duidelijk bewegwijzerd.

Naast Harlingen heeft GGD Fryslân testlocaties in Leeuwarden, Drachten, IJlst, Kollum, Heerenveen, Oosterwolde, Dokkum en Sondel. De testlocatie krijgt zes teststraten. In totaal kunnen maximaal 500 mensen per dag worden getest. De testlocatie in Harlingen is alleengeopend op afspraak (via coronatest.nl, 0800-1202 of voor zorg- en onderwijsmedewerkers 0800-8101). Hoe lang de testlocatie nodig is, hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda