Nieuws

Dick Roorda 100 jaar

De heer D.S. Roorda is afgelopen zondag 100 jaar geworden. Burgemeester Roel Sluiter heeft Roorda namens het gemeentebestuur van Harlingen zondag in De Spiker gefeliciteerd.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Dick Roorda is in 1918 geboren te Harlingen als tweede zoon van één van de firmanten van Lederfabriek Roorda. Na zijn HBS-tijd in Harlingen, afgesloten met het b-diploma, heeft hij in dienst gezeten in Amsterdam bij de luchtdoelartillerie. In de meidagen van 1940 heeft Roorda de haven van Amsterdam mee helpen verdedigen tegen Duitse luchtaanvallen. In de eerste oorlogsjaren werkte hij eerst in de leerfabriek, daarna is hij ondergedoken geweest bij familie in Duitsland.

 

Aan het einde van de oorlog ontmoette de heer Roorda  zijn vrouw in het huis van zijn ouders aan de Zuidoostersingel. Mevrouw Timmermans werd daar met anderen opgevangen vanwege de hongerwinter in het westen. Samen hebben zij de bevrijding van Harlingen van zeer nabij meegemaakt.

 

Na de oorlog is mevrouw Timmermans naar Haarlem teruggekeerd. Na een verlovingsperiode van zes jaar zijn zij 7 november 1951 in Haarlem getrouwd en ze gingen in Harlingen wonen, in het trapgeveltje aan de Zuidoostersingel, dat nu deel is van notariskantoor Heeres. Daar zijn drie dochters en twee zonen geboren. Inmiddels zijn er 14 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Het gezien Roorda-Timmermans heeft ook nog aan de Rijksweg naar Midlum gewoond en vanaf 1962 in de Christiaan Huygensstraat. Mevrouw Roorda-Timmermans woont daar nog maar de heer Roorda woont wegens gezondheidsklachten inmiddels in verzorgingshuis De Spiker.

|Doorsturen

BuienradarAgenda