Nieuws

5 gezellige activiteiten om thuis met het gezin te doen

Als de herfst alweer een tijdje onderweg is en je richting de winter gaat, dan komt ook weer de gezellige feestmaand eraan. De maand december is met Sinterklaas en kerst een echte gezinsmaand. Het zijn uitstekende dagen om leuke dingen met het gezin te doen. Hiervoor hoef je geen dure uitstapjes te maken, dit kan ook gewoon thuis. Daarom een vijftal tips voor 5 gezellige activiteiten om thuis met het gezin te doen.

1. Een gezellige filmavond

Niets is gezelliger om samen diep in de bank weg te zakken en te kijken naar de zoveelste kerstfilm die je waarschijnlijk al vele keren hebt gezien. Het gaat dan ook niet om de film zelf, maar wel om de sfeer van de avond. Vader, moeder en de kinderen samen genieten op de bank. Uiteraard met wat lekkers erbij. Gelukkig hoef je dit jaar niet meer de zoveelste herhaling van een kerstfilm te bekijken. Er zijn tegenwoordig zoveel streamingsdiensten, zodat je altijd een film tegenkomt die nog niemand in het gezin gezien heeft. 

 

2. Samen pizza´s bakken op de pizzarette

Natuurlijk is gourmetten erg gezellig, maar wil je eens iets anders dan pannetjes? Kies dan voor de pizzarette met grill. Hiermee kun je net zoals met een gourmetstel vlees, vis en groenten grillen, maar ook minipizza´s bakken. Je hebt alleen pizzadeeg en alle ingrediënten nodig die je op de pizza wilt doen en iedereen kan zijn of haar eigen pizza bakken. Er is ook een versie met een pizzarette stone, waardoor je én pizza´s kunt bakken én steengrillen. De pizzarette is helemaal de nieuwste trend, dus je vindt nog voor het einde van het jaar vast een mooie aanbieding voor een goedkope pizzarette.

 

3. Koekjes en taarten bakken

Van hele andere orde is het bakken van koekjes en taarten. Taarten bakken is door de diverse televisieprogramma´s razend populair. Als ouder ook erg leuk om zo je kinderen voor het eerst eens kennis te laten maken met de diverse keukengereedschappen. En wat is nu mooier dan kinderen die smachtend voor de oven wachten tot hun baksels klaar zijn?

 

4. Mini-disco

Is iedereen in het gezin liefhebber van muziek en dansen? Dan kun je een gezinsparty houden met een mini-disco. Lampen uit, knipperende ledlampjes aan en zet je vooraf ingestelde playlist van Spotify aan. Iedereen gaat lekker uit zijn/haar dak op jullie favoriete liedjes. Het voordeel van een mini-disco thuis, is dat je zelf de liedjes kiest. Er komt dus nooit een liedje voorbij die je niet leuk vindt. 

 

5. Creatief bezig zijn met schilderen

Schilderen is een erg leuke hobby. Probeer het eens en dan maakt het niet eens uit of je olieverf, acrylverf of aquarelverf gebruikt. Het gaat om de creatieve uitspatting. Iedereen kan schilderen en misschien vind jij of je kinderen hiermee wel een nieuwe en rustgevende hobby? Schilder wat jullie leuk vinden of stel een voorwerp centraal die iedereen moet schilderen. Het is ook nog eens leerzaam, want zo leren de kinderen wat perspectief is. Iedereen schildert het betreffende object vanuit zijn of haar eigen gezichtspunt. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda