PLEKJE GEZOCHT voor Nijn

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Nijn.

Nijn is een middelslag konijn, toen Nijn net binnenkwam was ze nog behoorlijk onzeker, maar ondertussen begint ze wel wat vrijer te worden en laat ze zich aanhalen. Ze zal in het begin wat tijd nodig hebben om te wennen, maar als u een beetje geduld met haar heeft krijgt ze uiteindelijk wel meer vertrouwen in haar verzorgers. Of ze optillen of op schoot zitten leuk vindt is afwachten, omdat ze het hier in het begin wat spannend vond (en omdat de meeste konijnen niet van optillen houden) hebben we dat nog niet geprobeerd.

 

Voor Nijn zijn we op zoek naar een goed plekje waar ze gezelschap krijgt van een ander konijn, een gecastreerd mannetje, en waar ze voldoende ruimte heeft. Ze is niet heel territoriaal, maar in een klein verblijf vindt ze het niet altijd prettig als er iemand in haar hokje schoonmaakt. Als ze een leuk vriendje en voldoende ruimte heeft zal ze hier normaal gesproken geen last meer van hebben.

 

We vermoeden dat Nijn niet meer het jongste konijn is, maar haar precieze leeftijd is helaas onbekend omdat ze gevonden is. Ook is Nijn best een stevige dame, ze moet daarom vooral veel ruwvoer krijgen en weinig tussendoortjes fruit met veel suiker of ander voer. Groenten als bijvoorbeeld andijvie zijn natuurlijk wel prima.

 

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda