Senioren van fc Harlingen

Al weken werd er naar uit gekeken, de Super Zondag, waarbij alle seniorenteams van de zondag thuis spelen. Een klein overzichtje van wat de seniorenteams bij fc Harlingen beleefd hebben:

Fc Harlingen VR1

De reguliere competitie is voor de Vrouwen 1 zaterdag goed van start gegaan. In de uitwedstrijd tegen Mulier VR1 wisten Meike Homminga (2 x), Ashley Nauta en Inez Wijkstra te scoren en de 3 punten gingen hiermee naar Harlingen. Eindstand 2-4. Zaterdag spelen de Vrouwen thuis en verwelkomen dan de VR1 van St. Wardy/Birdaard/Marrum. Ook zij hebben afgelopen week gewonnen en staan momenteel bovenaan. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Fc Harlingen 1

In een weinig enerverend duel kwamen fc Harlingen en Nieuw-Roden zondag niet verder dan een doelpuntloze puntendeling. Het eerste kwart van de wedstrijd kende weinig hoogtepunten, totdat Nieuw-Roden een grote kans creëerde, maar de bal keihard de lat raakte. Fc Harlingen kon de afvallende oppikken en counteren, maar dit leverde geen resultaat op. Vlak voor rust leek de thuisploeg via Kevin Hoekstra op voorsprong te komen maar het doelpunt werd echter afgekeurd. Na rust was fc Harlingen de ploeg die de bal had, maar Nieuw-Roden had het achterin goed staan en de verdediging gaf geen krimp. Wat de Harlingers ook probeerden: de bal wilde er maar niet in. Eindstand 0-0.

Overige uitslagen

Zowel het 2e, 3e als het 4e elftal hebben thuis de punten gepakt tijdens de Super Zondag! Fc Harlingen 2 speelde 3-2 tegen SC Terschelling 2. Het derde maakte het erg spannend tegen Blauwhuis 2 en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 5-5. En het vierde, onder leiding van ‘Koots’ wist met 3-1 te winnen van Oosterlittens 3. Op de facebookpagina van fc Harlingen is te lezen dat het ‘gat met hun interne concurrent fc Harlingen 3’ is gegroeid met 2 punten en dat zij nog ongeslagen bovenaan staan. En met de hashtag wezijnerbijna zal het ongetwijfeld nog een spannende competitie opleveren voor beide teams. De mannen van het 45+ team speelden in Sexbierum, twee keer winst en een keer verlies, en hebben wederom een teamfoto weten te maken zonder Peter Outhuijse.

Programma

Komende zondag gaat fc Harlingen 1 de provinciegrens over. Dan wacht een duel in en tegen Zevenhuizen. Een oude bekende, want vorig seizoen stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar, fc Harlingen wist toen een zwaarbevochten punt uit de wedstrijd te halen. Het werd toen 1-1.