Exstador zaalvoetbalcompetitie

Damen Shiprepair – RCM Administraties 4-12

Ut is weer los hur de zaalvoetbalcompetitie en se hadden ur zin an. Scheidsrechter Guus Janssen was vanaf 16.00 uur al an ut oefenen met fluiten, gewellie. En bij Damen hadden ze u roek zin an, al na 30 seconden vloog Marco Reuvers ur deurheen as een hiet mes deur de zachte butter. En hij was meteen de eerste die scoorde bij de start vanne competitie 1-0. En die Reuvers maakte oek nog 2-0 en daar skrokken de boekhouwers wel van 2-0. Niels Outhuyse en Sander Zeilmaker kregen kansjes maar ze hadden de fluusen nog voor de ogen. Toen Luuk Steen 3-0 maakte wudden de mannen wakker en dan vooral Rene Metz die gaf uut voorbeeld en maakte 3-1. Uut de kluts maakte Sander Zeilmaker 3-2. En die Zeilmaker tikte voor de wissel oek nog de geliekmaker binnen, 3-3. In de 2e helft, se skreef Follie Bijlsma, wudde ut de toeter show want die Sander Z scoorde nog maar liefst 7x. Seveul het pa Geert in un heel seizoen nog niet maakt. Eelke Reinsma scoorde nog teugen en Niels Outhuyse en Rene Metz bepaalden de eindstand op 4-12.

Van der Meulen – Buurtbazen 5-2

Ook hier een snelle openingstreffer, en hier was de Miep miep snelle Remco Zandberg de schutter, 1-0. En ook hier werd het 2-0 toen Martin van Andel een mooie kans netjes benutte. Maar de Buurtbazen begonnen beter te voetballen en ook werden de kansjes beter benut. Nog in de 1e helft was het de attente Pepijn die de stand terugbracht naar 2-1. En het werd zelfs nog 2-2 door de spelverdeler van de B Bazen Abdelhak. In de 2e helft kwam Arjan Outhuyse alleen voor de keeper maar jammer genoeg had ie de oogkleppen nog voor en miste. Toen vervolgens de BB-defensie in de fout gingen was Frank Cooky daar als de kippen bij om het af te straffen, 3-2. Maakte de ene Zeilmaker in de vorige wedstried een knorre goals nou kreeg Tomas Zeilmaker een kans die kon ie dur met sien jonge heer wel inlegge maar hij miste. Een voorzetje van Tomas werd wel goed ingetikt door Cooky 4-2 en hij maakte ook nog 5-2 en daar bleef het bij.

Mind of Visuals – Pedicure Spa Harlingen 2-3

Die jongens van Pedicure Spa Harlingen kwamen met mooi geknipte nagels ut veld in want zij wudde sponsort deur Desi Nota die dat werk doet. Mind of Visuals die jongens hieten voorheen gewoon Nesta Boys. Tjerk Bekius de geweldige keeper van M of V raakte na 3 minuten al geblesseerd en dat was een aderlating. En an de andere kant raakte Jens v.d. Sluis geblesseerd en die liep sundag al op krukken, jammer. In de 6e minuut komt ur een lange bal op Martijn Homminga die zet sien hoofd ur teugen an en hoppa over de keeper heen en Pedicure leidt, 0-1. De Schiffaert weet dan de stand weer geliek te maken 1-1 en een mooie skuiver van Harm ten Hoeve in de linkerbenedenhoek betekende zelfs een voorsprong 2-1. Allard Hoekstra begon an een solo en ronde dat oek nog mooi af, 2-2. Ut wudde vechten om de 3 punten en beide teams hadden kansjes. Toen mogten die Pedicure boys een vrije trap nimme. Aron Bouwhuis ging achter de bal staan en ut was vlak voor tied. Nou is sien opa Ysie een Franeker en die kanne dat niet. Hij had gelukkig ut voetbal gevoel van sien oma Klaske met kregen, een Westra, en die kanne dat wel dus besliste Aron de wedstried, 2-3.

Programma 30 september

19.00 ouwvisie Friesland - St.Bdr.Attema/Mkld. Harl.

19.40 Oosterhof/Holman - PoPaLo

20.20 Broodje nuchter - v. Stee Offshore

21.00 Mind of Visuals 35/45 - Friesland Direkt 35/45

Sander Zeilmaker links op de foto scoorde maar liefst negen keer tegen Damen Shiprepair.