Voetbal

Exstador zaalvoetbal competitie

Oosterhof/Holman – PoPaLo           11-4

De ploeg die ut langste in deze competitie speult is POllema Papier en Lompen, en nou hadden ze ur oek weer zin an. Evan van Sertima liep ’s middags al inne spoelende regen met sien PoPaLO korte broek an. De eerste kans was voor Norbi Helik maar de OH keeper Steert redde attent. Ook de tweede kans miste Norbi, en Evan van Sertima moest een keer met moeite een doelpunt voorkomme. Toen vroeg tijdwaarnemer Bijlsma wel, is die Sertima nou zwanger of komt dat van ut Engelse bier. Maar ja at jou dan niet score dan doet de andere kant dat wel en dat gebeurde een koegel van Brent de Groot was raak 1-0. Ut volgende skot van Chris Sijtema wudde weg stompt deur de keeper Gerard, de Karre, Rutten. Maar die os stompte um weer voor die Sijtema sien poten en toen was ut wel raak 2-0. De good old veteraan Sicco v.d. Bij roste ur in de 1e helft nog 4 in en Brent de Groot nog 1 tegen scoorde Pieter Wesseloo 7-1. En die Wesseloo tikte inne 2e helft nog 2 binnen en Norbi wist eindelijk oek waar de goal ston. Twee keer Brent de Groot en Yugo Zeilmaker en Chris Sijtema bepaalden de eindstand op 11-4. En Gerard de Viskarre Rutten had een bochel van al die ballen uut ut net te halen.

 

Bouwvisie Friesland – St. Brd. Attema/Mkld. Harlingen           8-5

Beide teams waren in de ouwe opstelling niks nieuws urin dus. Attema kreeg de eerste kans maar Soulaiman Snoussi wist het net niet te vinden. Na een berg heen en weer gepiel was daar eindelijk een solo van Mart v.d. Molen hij schoot op doel en de rebound was pas raak 1-0. Snoussi is altied al een schutter weest en nou wist hij weer de gelijkmaker te maken, 1-1. Daarna kwamen de mannen van BF weer langs Shane v.d. Horst en Friso van Eijck maakten 2-1 en 3-1. Direct in de 2e helft een mooie pass van Frank Pietersma op Snoussi en weer hing ie 3-2. Er volgde een prachtige aktie van Hidde Hiemstra en hij joeg de bal hard in het dak van het doel 4-2. Attema/Harl leefden nog even op Dani van Eijk maakte 4-3 en Frank Pietersma wist zelfs heel netjes 4-4 te maken. Uitblinker Dani van Eijk zorgde zelfs voor de leiding 4-5. Toen bleek dat BF toch over de langste adem te beschikken Collin Baarda maakte 5-5, Hidde Hiemstra 6-5, Siebe L Hoff 7-5 en Friso van Eijck bepaalde de eindstand op 8-5.

 

Broodje Nuchter – Van Stee Offshore           7-2

Broodje Nuchter namen de leiding een fraai een tweetje ronde Valentijn van Laar netjes af 1-0. En de BNers hadden ur nocht an en vlogen as hazewienhonnen deur de zaal en vooral Cytus Boerman stond bijzonder scherp. Met een fraaie omhaal wist Cyrus er ook nog 2-0 van te maken. En BN was sterker en nog voor de wissel roste Cyrus ook nog 3-0 binnen. In de tweede helft kreeg Van Stee Offshore kleine kansjes maar die werden verknoeid. Toch wist Stijn Scheffer een tegenstander fraai uit te spelen en maakte 3-1. BN kreeg mooie kansen maar keeper Jort Scheffer was in vorm en voorkwam een grotere achterstand. Cyrus Boerman wist hem overigens nog wel 3x te passeren, Stijn Schakenbos 1x en Stijn Scheffer deed wat terug eindstand 7-2.

 

35+ Mind of Visuals – Friesland Direct         4-11

Een nieuwe competitie ging van start namelijk voor spelers van boven de 35 jaar. En dat konst meteen sien want de hal ston meteen smoorvol met rollators. Ur waren wel een hoop ouwe toppers bij trouwens en die deden ut nog redelijk. FD leek de leiding te nimmen want Albert Nieuwenburg kwam alleen op keeper Hessel Zuiderhof af maar Hessel zette sien maatsje twee en vieftig ur voor dus gien goal. Bij de andere kant liep Tjeu Visser en die begon vanuut de kleedkamer al oppe goal te skieten. En Peter Beuker leuk last te hewwen van kleurenblindheid hij speulde steeds naar de verkeerde kleur. Maar ja toen keeper Hessel sien uutzicht belemmert wudden raakte Drewes Janssen de roos, 0-1. Dur waren een paar bij die hadden na 9 minuten de tong al oppe skoenen hangen. Peter Beuker wist inmiddels welke kant dat ie uut moest en hij punterde 0-2 binnen. Drewes Janssen maakte 0-3 en Albert Nieuwenburg 0-4. As een aal se glad wurmde Niels Vlottes um langs de teugenstanders en hoppa 0-5. Nog net in de 1e helft wist Hans Otten nog wat terug te doen 1-5. MoV hadden ut eind inne bek en FD liep uit Johan Janssen 1-6, Tjeu Visser raakte eindelijk de roos 2-6, Niels Vlottes 2-7, Tjeu Visser 3-7, Albert Nieuwenburg 3-8 en 3-9, Drewes Janssen 3-10 en 3-11 Hans Otten maakte nog een voor MoV 4-11.

 

Programma 7 oktober:

19.00 Pedicure Spa Harlingen-Oosterhof/Holman

19.40 PoPaLo-Damen Shiprepair

20.20 RCM Administraties-Mind of Visuals

21.00 v. Stee Offshore-Van Der Meulen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda