Sport

De Vikings beginnen sterk aan zwemcompetitie

In Het Derde Haad was zaterdag 1 oktober jl. de start van de zwemcompetitie. Nadat De Vikings vorig jaar overall kampioen werden van Nederland in de B-competitie, mochten de zwemmers het nu in de A-klasse proberen om de stijgende lijn vast te houden.

In totaal zijn er dit zwemseizoen vier competitiewedstrijden waaraan De Vikings deelnemen. Na de vierde zwemronde wordt het eindklassement van de A-Klasse Regio Noord opgemaakt. De zwemmers van De Vikings mochten in hun eerste competitiewedstrijd het spits afbijten in het thuisbad Het Derde Haad.

Tijdens de competitiewedstrijden zijn er traditiegetrouw veel estafettes. Met wisselend succes werden de estafettes door de Vikingszwemmers gezwommen. Diverse keren werd er na de winst gezwommen en helaas was er ook een diskwalificatie.

Van de 30 Vikingszwemmers die aan de start verschenen, werden er weer behoorlijk veel pr’s gezwommen. Met name de jongste jeugd verbeterde veel tijden, al moet gezegd worden dat er bij de jeugd en senioren stevig doorgezwommen werd. Al met al leverde dit mooie resultaten op waar de coaches/trainers van De Vikings terecht trots op mogen zijn.

 

De start van de zwemcompetitie was prima en De Vikings hebben zich al mooi in de top van de A-Klasse Regio Noord genesteld. De aankomende weken zal er weer hard getraind worden, zodat er op de volgende zwemwedstrijden weer mooi resultaten geboekt mogen worden.

 

Let op

In de herfstvakantie komen er maar liefst twee (oud)-zwemtoppers naar Het Derde Haad! Oud Olympisch medaillewinnaar en trainer van Team NL Marcel Wouda komt op woensdag 19 oktober naar Harlingen voor een clinic. Rosey Metz, onlangs gestopt als topzwemster en recordhoudster op de 50 meter schoolslag, komt op vrijdag 21 oktober naar Harlingen voor een clinic. Houd de (social) media in de gaten!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda