Beetgum te sterk voor Vrouwen 1

Dat het een moeilijke tegenstander is bleek uit de heenwedstrijd toen er met 7-3 verloren werd. Afgelopen zaterdag stonden de dames opnieuw tegenover elkaar in de 4e klasse E. Onder leiding van W.J. Kimp begonnen de vrouwen van fc Harlingen voortvarend.

Duels werden gewonnen en fc Harlingen stichtte veel gevaar voorin met Ilse en Demi. Achterin stond het als een huis met Jessica, Sascha, Sjoukje en Nicky. Ze zaten er bovenop en Beetgum kwam er niet doorheen. Het middenveld domineerde met Ingrid, Saskia, Linda en Julia en zorgde goed voor aansluiting bij de aanval maar ook de verdediging. Een mooi schot van Demi op de paal had zomaar de 1-0 kunnen zijn. Helaas belandde de bal aan de andere kant van het doel. Toen Beetgum besefte dat zij het niet cadeau kregen gingen zij ook feller spelen. Maar Deveny kon goed stand houden met soms katachtige reacties. Totdat er plots een bal werd voorgezet en de vrijstaande speelster van Beetgum de bal beheerst in het hoekje schoof, 0-1. Een domper voor fc Harlingen die veel meer de aanval opzocht dan de bezoekers.

Toch ging fc Harlingen door. Ashley werd er ingebracht voor Ilse en ze gingen door met combinatie voetbal. Beetgum kregen ook meer kansen maar Deveny was vandaag weer goed actief en bracht vele reddingen. En zij stond ook aan de gelijkmaker vooraan toen een strakke uittrap Ashley bereikte.  Met een snelle dribbel richting het doel van Beetgum gaf zij de bal op maat aan op Demi die vervolgens de bal met een harde knal in het touwen jaagde, 1-1. Eindelijk een mooie opsteker voor al het harde werk. Maar niet veel later en vlak voor rust scoorde Beetgum alweer de 1-2 doordat de speelster zo'n vrije doorgang had en Deveny omzeilde met een effectbal. Het rustsignaal van arbiter W.J. Kimp kwam er snel achteraan. Ondanks de stand was er heel veel positiefs te zien. Er werd gestreden voor elke meter.

De tweede helft begon niet zo sterk als de eerste helft. En Beetgum kwam er regelmatig doorheen. Zo stond het al snel 1-3 en 1-4 door slordig verdedigend werk. Maar dat interesseerde niet meer toen onze nooit-klagende-altijd-hard-doorwerkende-topper Sjoukje haar knie verdraaide in een duel. De ambulance moest ter plaatse komen om haar naar Sneek te brengen. Toch wilde de meiden het uitspelen voor Sjoukje, en wij denken dat zij dat ook had gewild. Dat de tegenstander nog 1 doelpunt erbij maakte kon ze niets meer schelen.

Beetgum is dit moment sterker en hebben verdiend gewonnen. De vrouwen van fc Harlingen kunnen terugkijken op een goede wedstrijd waarin passie en strijd maar vooral plezier werd beleefd. Volgende week maken zij zich klaar voor het uitduel tegen Mulier.