Nieuws

Visrestaurant De Tjotter sluit de deuren

HARLINGEN - Harlingen raakt een bijzonder restaurant kwijt: Visrestaurant De Tjotter sluit na bijna 21 jaar de deuren. Hoewel eigenaar Jaap Zijlstra al plannen had om het restaurant te koop te zetten, gebeurt dat nu een stuk eerder, omdat de beide koks onverwacht opstappen. Aanstaande dinsdag is de laatste dag voor De Tjotter.

De twee koks hebben midden in de zomer opgezegd, vertelt Zijlstra, en nieuw personeel is niet te vinden. “We willen de kwaliteit bieden die we al jaren bieden, en waar de mensen ook voor komen. Maar zonder machinist kun je een trein niet besturen.” Jaap Zijlstra is 64 en wilde eind dit jaar of begin volgend jaar De Tjotter verkopen, en dat maakt het misschien iets minder wrang dat het doek nu valt. “Ik had het liever anders gedaan, en op mijn eigen manier afscheid genomen. We hadden misschien nog door kunnen gaan met de oesterbar, maar we gaan volgende week opruimen en schoonmaken en dan begin ik aan mijn ‘oude dag’.”

Jaap en Annemiek Zijlstra bestieren bijna 21 jaar hun visrestaurant aan de Sint Jacobstraat/Noorderhaven, waar enige jaren geleden een oesterbar aan toe werd gevoegd. De naam van het visrestaurant werd ontleend aan een klein zeilend vrachtschip dat in het verleden over de Zuiderzee tussen Amsterdam, Urk, Stavoren en Enkhuizen voer.

Goodwill & inventaris van De Tjotter staan te koop bij horecamakelaar Edens in Leeuwarden. De vraagprijs is 150.000 euro, meldt een medewerker. “We zijn al met kandidaten in gesprek.” Zijlstra hoopt dat een nieuwe, even bevlogen eigenaar het restaurant voortzet. Wie nog wil eten in De Tjotter, moet snel reserveren, zegt Zijlstra. “Het zit iedere avond bommetje vol.” En na dinsdag gaat De Tjotter dicht. “Ik heb 45 jaar in de horeca gewerkt”, zegt Zijlstra. “Het zal wel even pijn doen om afscheid te nemen.”

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda