Nieuws

Tuincentrum Van der Meer gaat verhuizen

HARLINGEN - Bloemisterij & Tuincentrum Van der Meer gaat verhuizen naar een compacte en flexibele locatie. Het huidige pand aan de Groen van Prinstererstraat is verouderd en te groot, met alle nadelen van dien, zoals een te hoge energierekening. Harns Invest wil op de huidige locatie een duurzaam en kenmerkend appartementengebouw bouwen.

Sinterklaas is vertrokken en de kerstboomverkoop is losgebarsten bij Tuincentrum Van der Meer. Martin van der Schoot helpt trouwambtenaar Peter Klarenbeek met de aankoop van een kerstboom. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

De huidige locatie verlaten is zeker geen kleinigheid, zegt Auke van der Meer. Hij heeft er ongeveer veertig jaar zijn tuincentrum. Maar het is niet haalbaar om op deze plek verder te gaan; dat zou een te grote investering  vergen. De maandelijkse energierekening loopt op tot bijna 2000 euro, en dus gaat Van der Meer naar een compacte locatie, met een ander kostenplaatje.

 

Hoewel de lange, droge zomer niet goed was voor de branche, gaat het goed met Tuincentrum Van der Meer. Sinds eind vorig jaar geven de mensen weer meer geld uit, vertelt Van der Meer. “Sinds de Witte Kas dicht is, hebben we nog meer aanloop. We verkopen veel meer bloemen.” De nieuwe winkel moet flexibel worden. In de winter meer aandacht voor kamerplanten, en in de lente tuinplanten. En het hele jaar bloemen en huisdecoratie.

 

Naast het tuincentrum heeft Van der Meer een groothandel; hij koopt in op de veiling en levert aan andere bloemisten en tuincentra. Deze werkzaamheden zullen ook doorgaan, evenals het hovenierswerk voor vaste klanten.

Van der Meer is in gesprek over verschillende locaties in Harlingen. Daarover wordt snel meer duidelijkheid verwacht. De zaak op Groen van Prinstererstraat 2 blijft de komende tijd gewoon open.

 

Harns Invest wil op de huidige locatie, die aan de achterkant grenst aan de nieuwe N31, een appartementengebouw gaan bouwen. Een gebouw met ongeveer 25 eenheden voor duurzaam en levensloopbestendig wonen. Met een tuin, mogelijk een jeu de boules-baan en elektrische laadpalen. Het moet een kenmerkend gebouw worden, dat zorgt voor verbinding van de stadsdelen en tevens een punt waar passerende automobilisten Harlingen aan gaan herkennen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda