Nieuws

Ondanks coronavirus blijven Friezen vertrouwen houden in bitcoin

Door de coronacrisis zijn de koersen van aandelen en goud gedaald. Bitcoin werd mee omlaag getrokken en halveerde in waarde. Inmiddels is de bitcoin koers hersteld en weer met 80 procent gestegen.  

Wat deed dit met het vertrouwen van Friesland in bitcoin en andere digitale munten? Cryptocurrency bedrijf BLOX ondervroeg 1370 Nederlanders, en wat blijkt? Friezen zijn nog steeds positief. 

Friesland positiever dan rest van Nederland

Het vertrouwen van de Friezen in cryptomunten is ondanks de daling van de koers gelijk of zelfs groter geworden. Dat is bijzonder, want het vertrouwen van alle Nederlanders is vooral gelijk gebleven. Inwoners van Friesland hebben dus meer vertrouwen in bitcoin dan de rest van Nederland. Slechts 31% geeft aan minder vertrouwen te hebben.

Liever bitcoin dan andere cryptovaluta 

Op de vraag in welke cryptomunt Friesland het meeste vertrouwen heeft wordt bitcoin het vaakst genoemd. Ruim 68% van de ondervraagden noemt bitcoin als cryptocoin waar ze het meest vertrouwen in hebben. Dat is wel lager dan het gemiddelde van de rest van Nederland. De top drie van Friesland wordt aangevuld door Ethereum (45%) en XRP (20%). Respondenten konden meerdere antwoorden aanvinken. 

Digitale munten worden nauwelijks gebruikt voor shoppen

Veruit het grootste gedeelte (63%) van de ondervraagden uit Friesland die cryptocurrency hebben, verwachten op de lange termijn (3+ jaar) winst te maken. Een kleiner deel (34%) wil binnen drie jaar winst uit hun investering halen. Slechts 3% van de Friezen gebruikt crypto’s om goederen en diensten mee te betalen.  

Het overgrote gedeelte van de Friezen met bitcoin zijn man en tussen de 26 en 35 jaar. Dat is jonger dan in de rest van Nederland. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda