Nieuws

Leerlingen rsg Simon Vestdijk winnen niet-rokenwedstrijd

De leerlingen van klas 1HA2 van rsg Simon Vestdijk zijn de provinciale winnaars van de niet-rokenwedstrijd ‘Smokefree Challenge’. Zij stuurden de beste video met tien belangrijke voordelen van niet roken in.

Smokefree Challenge is een klassikale niet-roken wedstrijd voor de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. De prijsuitreiking was gisteren op de rsg tijdens de les van mentor Lysanne Brattinga. Linda de Jong van GGD Fryslân heeft de prijs, een beker en bioscoopkaartjes voor de hele klas, uitgereikt aan de leerlingen en hun mentor.

 

Smokefree Challenge is een landelijk niet-rokenproject waarbij leerlingen met elkaar afspreken een half jaar niet te gaan roken. Aan het einde van dit halfjaar kunnen ze een creatieve opdracht uitvoeren en inzenden. Van alle klassen die deze opdracht uitvoerden was die van klas 1HA2 van RSG Simon Vestdijk volgens de jury het beste.

Het doel van Smokefree Challenge is voorkomen dat jongeren gaan roken en rokende jongeren laten stoppen met roken. Minimaal 90% van de klas moest rookvrij blijven om in aanmerking te komen voor de prijzen. Smokefree Challenge wordt in Friesland georganiseerd door de GGD.

 


De winnende video, gemaakt door de leerlingen van klas 1Ha2 van RSG Simon Vestdijk in Harlingen, staat op YouTube:

|Doorsturen