Nieuws

Leerlingen CBO Noardwest-Fryslân in actie voor onderwijs Zuid-Afrika

Kinderen van de zeventien bassischolen van CBO Noardwest-Fryslân (in Harlingen Het Baken en Prins Johan Friso) zetten zich tot en met 16 november in voor de stichting Victory4All. Het ‘Scholen voor Scholen-project’ staat twee weken centraal.

 

Victory4All zet zich in om de minderbedeelde kinderen van de sloppenwijken van Jeffrey’s Bay en Humandorp in Zuid-Afrika goed onderwijs te geven op een liefdevolle plek. Leerlingen van CBO Noardwest-Fryslân voeren verschillende acties voor de stichting. Daarmee hopen ze geld op te halen voor het kopen van nieuwe leermiddelen.

Naast de acties krijgen de leerlingen van CBO Noardwest-Fryslân ook les over de Zuid-Afrikaanse cultuur en geschiedenis. Duidelijk wordt hoe belangrijk het werk van de stichting is in de arme wijken van Jeffrey’s Bay en Humansdorp. Kinderen die in de sloppenwijken leven hebben te maken met armoedige situaties. Denk aan honger, ziektes, geweld, prostitutie, slechte woonomstandigheden, onvoldoende sanitaire voorzieningen en medische zorg.

Sinds 2003 is Stichting Victory4All werkzaam. Goed onderwijs, wat voor kinderen de kans op een betere toekomst kan geven, is erg duur in Zuid Afrika. Victory4All gelooft dat goed onderwijs een springplank is naar een toekomst zonder armoede. De stichting heeft verschillende projecten lopen in de sloppenwijken van Jeffrey’s Bay en Humansdorp.

 

|Doorsturen