Nieuws

Drie geweldige oefeningen voor je halterschijven workout

Op het moment zijn de sportscholen in Nederland gesloten. Heel irritant natuurlijk, maar het hoeft geen groot probleem te vormen. Een halterschijven workout kun je immers ook gewoon vanuit huis doen. Normaal gesproken worden deze platen gebruikt in combinatie met een halterstang, maar dat hoeft natuurlijk niet beslist. Puur met de halterschijven die je hebt gekocht bij de Gewichten Shop kun je namelijk ook een aantal geweldige oefeningen doen. Dit komt met name doordat een halterschijf natuurlijk heel eenvoudig is. Hierdoor is het een flexibel apparaat en kun je de onderstaande oefeningen ermee doen.

 

Plate push ups

Zo kun je met behulp van een halterschijf onder andere plate push ups doen. Dit is qua niveau een gemiddelde oefening, je hoeft er dus niet een ervaren rot voor te zijn. Met de plate push ups zul je je schouders en armen aanpakken, net zoals je borst en buikspieren. Het is dan ook een geweldige oefening voor zo goed als je hele bovenlichaam. Je begint een plate push up in de normale opdrukpositie. Je handen moet je los van elkaar op een halterschijf houden, deze platen moeten trouwens ook contact maken. Laat vervolgens je borst zakken en schuif de schijven uit elkaar terwijl je de push up doet. Je moet ernaar streven om tijdens deze oefening ook met je neus de grond te raken. Vervolgens ga je terug naar de beginpositie en schuif je de halterschijven weer tegen elkaar.

 

Halo

Naast een plate push up kun je nog veel meer oefeningen doen met een halterschijf. De halo is daar een voorbeeld van. Met deze fitness exercise train je je schouders, triceps, rug, biceps en buikspieren. Het is opnieuw een gemiddelde oefening, dus de kans is groot dat jij ook een halo kunt doen met een plaat. Je doet deze herhaling door met je voeten op heupbreedte uit elkaar te gaan staan. Vervolgens houd je de halterschijf vast aan de buitenhandgreep. Ook moet je je armen gestrekt hebben boven je hoofd. Buig dan je ellebogen en beweeg de plaat in een cirkelvormige beweging om je hoofd. Doe dit totdat je weer in de beginpositie bent gekomen en wissel dan van richting. 

 

Squat reach

Als je nog maar net begonnen bent met het fitnessen dan is de squat reach een geschikte oefening, wat je dus ook met een halterschijf kunt doen. Het doel van deze exercise is het trainen van je billen, buikspieren, onderrug, dijen en triceps. In de beginpositie van de squat reach sta je met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Je houdt de plaat bovendien dicht bij je borst vast. Vervolgens moet je neer hurken. Je gewicht moet je hierbij naar je hielen drukken, terwijl je tevens je knieën achter je tenen moet houden. Tegelijkertijd moet je de halterschijf naar voren drukken met je armen. Op hetzelfde moment moet je je armen gestrekt en parallel met de grond houden. Dit is de squat, waar je dan uit kunt opstappen. Trek de gewichtsplaat dan terug naar je borst.  

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda