Voetbal

?Zweden? kampioen landencompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het werd een zinderende finaledag. Met nog drie wedstrijden voor de boeg werden afgelopen zaterdag de prijzen verdeeld bij de Waddenrobkes van Zeerobben. Sinds september strijden tien landenteams voor het kampioenschap van de landencompetitie. Na 27 wedstrijden waarbij ieder team drie keer tegen elkaar speelt kan er maar ??n de winnaar zijn?

Team Zweden van bondscoach Stefan Hanekamp werd afgelopen zaterdag kampioen. De spelers van Zweden, aanstormend talent Daimen Kamsma, topscoorder Nick de Wit, technicus Joost Klarenbeek en strateeg Vincent Hanekamp, namen in een volle kantine van Zeerobben de grote beker in ontvangst van Coördinator Wietse de Wit en KNVB Clubcoach Geert Jan de Grip. Zweden scoorde de meeste goals en pakten maar liefst tien punten meer dan de concurrenten.

Het Nederlands elftal werd tweede, op de voet gevolgd door Brazilië. Nederland wist op de slotdag nog wel te winnen van kampioen Zweden, maar heeft eerder in de competitie de punten laten liggen. Brazilië won twee van de drie wedstrijden, maar dit bleek niet genoeg om nog een plaats op de ranglijst te klimmen.
Kort achter de top 3 vinden we team Kroatië. Het team met de prachtige geblokte rood-witte shirts deed het met name de laatste weken erg goed. Hiermee staan zij vast op de vierde plaats.
In de middenmoot bleef het tot de laatste speeldag ook erg spannend. Italië, Spanje en Denemarken speelden afgelopen zaterdag erg goed. Uiteindelijk trok Spanje aan het langste eind door met twee overwinningen naar de vijfde plaats te stijgen. Spanje wordt gevolgd door Italië en Denemarken.
Plaats 8 werd uiteindelijk voor Argentinië. De Argentijnen klommen door één mooie overwinning een plaats op de ranglijst en haalden op de laatste speeldag team Uruguay in. Respect voor de nummer 10, te weten team Engeland. Engeland droeg vanaf de eerste speelronde de rode lantaarn, maar bleef tot aan de laatste wedstrijd knokken voor iedere meter en met name veel plezier houden.

De eindstand van de najaar landencompetitie van de Waddenrobkes is als volgt:
1. Zweden 27 - 65
2. Nederland 27 - 55
3. Brazilië 27 - 53
4. Kroatië 27 - 47
5. Spanje 27 – 38
6. Italië 27 - 35
7. Denemarken 27 - 33
8. Argentinië 27 - 26
9. Uruguay 27 - 25
10. Engeland 27 - 2

De tweede prijs die afgelopen zaterdag kon worden binnengehaald was een individuele prijs. Wie werd na 18 penalty’s uiteindelijk de ‘Penaltykiller van de Waddenrobkes’? Specialist Marit de Jong stond eigenlijk het hele seizoen bovenaan en bleef ook de laatste speelronde koel. Zij scoorde uiteindelijk zestien van de achttien genomen penalty’s en mag zich het komende half jaar ‘Penaltykiller van de Waddenrobkes’ noemen. Boyd Teuben, Liam de With en Bas Siemonsma eindigden vlak achter Marit met vijftien gescoorde penalty’s.

Na de wedstrijden en de penalty’s verplaatsten de 41 Waddenrobkes en de vele supporters zich van het veld naar de kantine van Zeerobben voor de officiële prijsuitreiking. Alle spelers ontvingen een medaille. De grote kampioensbeker ging naar Zweden, de grote penaltybokaal ging naar Marit de Jong. Een dankwoord van coördinator Wietse de Wit ging uit naar alle spelers, ouders en vrijwilligers. Het succes van een groeiende club als Zeerobben valt of staat met de inzet van betrokken ouders en gemotiveerde vrijwilligers. Huisfotograaf Hans Gillissen maakte een serie prachtige foto’s.

Woensdag 27 november aanstaande komt Sinterklaas langs op de Robbenplaat. De komende weken trainen de Waddenrobkes nog even door om vervolgens in de winterperiode drie zaalvoetbaltoernooien te spelen. Na de winterstop beginnen zij weer met een nieuwe landencompetitie. In de voorjaarscompetitie kunnen we weer twee nieuwe teams verwelkomen en starten de Waddenrobkes met twaalf teams. Welke landen zullen erbij komen? Duitsland, België, Ierland of misschien toch Portugal. We gaan het zien na de winterstop.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda