Zeerobben - WTOC 8?0

HARLINGEN - Na een eclatante overwinning stelt Zeerobben zich met overtuiging kandidaat voor het kampioenschap in de 3e klasse B van het zaterdagvoetbal van de afdeling Noord. Met dank aan de enig overgebleven concurrent voor de titel. Stiens ging in Zwaagwesteinde onderuit met 4?0. Daarmee lijkt Stiens de handdoek in de ring te hebben geworpen en kan Zeerobben op eigen kracht de laatste drie punten pakken in de komende wedstrijd uit tegen Rijperkerk. Bij winst volgende week zaterdag staat de koploper 7 punten voor met nog twee wedstrijden te gaan. Was het vorige week tegen Dokkum (0?0)nog net niet, nu was het goudhaantje Frank ten Hoeve die de groenwitten met 5 doelpunten bij de hand nam naar een ruime overwinning.

Meteen in de tweede minuut was het al raak. Uit een scherp aangesneden corner van Mitchel Laros kopte Jordy Torenbeek de 1–0 binnen. WTOC stelde daar een één op één van Jitze Keizer met Arjen Veenstra tegenover, met als winnaar Arjen. Over links liep Willem Faasse de rechtsback voorbij en zijn strakke voorzet betekende de eerste van de vijf voor Frank ten Hoeve, in de 12e minuut 2–0.
Het middenveld bleef de voorwaartsen voeden met bruikbare passes, Willem Faasse had de pech om paal en lat te raken. Marcel Visser was de aangever voor de 3–0 van Frank. De wedstrijd was gespeeld en in deze fase kreeg René Markus de gelegenheid om de score op te voeren, maar hij zou de rest van de wedstrijd met pech achtervolgd worden, ondanks de mooie assists van Albert Beuker en Dylan Drent. Vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft werd het toch nog 4–0 uit de rebound; na een schot van Marcel Visser scoorde Frank zijn gave hattrick.

Ook in de tweede helft bleef Zeerobben geconcentreerd spelen. Uit een verre ingooi van Dylan Drent passeerde Frank ten Hoeve een verdediger en met een geplaatste inzet maakte hij 5–0. In de volgende aanval, na een dieptepass van René Markus, tekende Frank ten Hoeve zijn vijfde van de dag aan; 6–0.
Hoewel WTOC wist dat zij was verslagen, bleven de jongens uit Oudwoude sportief en de goed leidende scheidsrechter Van der Meijden hoefde geen kaarten te trekken voor beide teams. Kort na de 6-0 wisselde Inne Schotanus uit voorzorg Jordy Torenbeek voor Johannes Deelstra en Willem Faasse voor Gi Balyn. In de 60e minuut gaf Albert Beuker de beslissende pass op Dylan Drent. Op snelheid liet hij de hele verdediging achter zich en keeper Teake van der Ploeg was kansloos op zijn harde schot; 7–0.
Zonder de andere doelpunten te kort te doen was de 8–0 van Dylan toch wel de mooiste van de middag. Over links gaf René Markus een perfecte, hoge voorzet. Dylan name deze in één keer vol op de wreef en de bal belandde snoeihard in het dak van het doel. De weer geheel herstelde Gideon Vellinga kreeg tien minuten voor het einde een publiekswissel voor zijn goede spel. Zijn vervanger was de A-junior Ane Schaap. Gi Balyn kreeg geen strafschop, omdat René Markus voordeel had. Maar zelfs in de laatste seconde kreeg René niet de voor hem wel verdiende treffer voor een voortreffelijke wedstrijd.

Zeerobben kan zich in dit jubileumjaar klaar maken voor een kampioensfeest en dan niet alleen voor het vlaggenschip. Dat de bank van Zeerobben een belangrijke rol speelt in deze competitie moge blijken uit de opstelling vooraf, waarin vaste krachten als Etienne Oosterom, David van der Pol en Melvin Hempenius wegens blessures ontbraken. Mitchel Laros, René Markus en Gideon Vellinga waren beslist geen verzwakking als vervangers van eerder genoemden. Nog 3 punten uit 3 wedstrijden hebben de Harlingers nodig voor promotie naar de tweede klasse. De eerste kans is zaterdag 4 mei in en tegen Rijperkerk.
Zeerobben: Arjen Veenstra, Reinier van der Stap, Jordy Torenbeek (’58 min. Johannes Deelstra), Marcel Visser, Albert Beuker, Dylan Drent, Gideon Vellinga (’80 min. Ane Schaap), René Markus, Frank ten Hoeve, Willem Faasse (’58 min. Gi Balyn)