Zeerobben wint oefenwedstrijd met 6-1

HARLINGEN - Om in het ritme te blijven stond, na het interessante oefenduel tegen hoofdklasser Harkemase Boys, afgelopen dinsdagavond derdeklasser Berlikum van trainer Tony Hartman als tegenstander van Zeerobben in het veld.

Dat was even omschakelen voor de ploeg van Inne Schotanus en het kostte dan ook wat tijd om de juiste manier te vinden om de Oranjehemden op de knieën te krijgen. Maar Zeerobben had in de tweede helft tienminuten nodig om het klasseverschil in cijfers uit te drukken. Tot dan toe hadden de groen-witten wel het betere van het spel, maar weglopen van de taaie tegenstander lukte maar niet echt.

In een fantasieopstelling zonder vaste waarden als Gideon Vellinga, Dylan Drent en David van der Pol begon Zeerobben wat onzeker aan de wedstrijd. Uit een prima genomen vrije trap van Berlikum kon de lange spits na tien minuten al de 0-1 ongehinderd binnenkoppen. Na een half uur werd de druk op de verdediging van Berlikum te groot en voor rust zorgden Frank ten Hoeve en Patrick Amels, inmiddels ingevallen voor Jordy Torenbeek, voor de 2-1 voorsprong.

Na rust maakte Marijn Helfferich al snel de 3-1 en tussen de 70e en 80e minuut breidden Patrick Amels (2x) en Albert Beuker de stand uit naar 6-1. Weer een leerzaam avondje voor de trainer met het testen van verschillende spelers op verschillende posities. Voor zaterdag staat het echte werk weer op het programma met een uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys.