Voetbal

Zeerobben wint in slotfase van VVI

Door Jeroen Pietersma
IDSKENHUIZEN - De naar Idskenhuizen meegereisde fans moesten er lang op wachten voordat Zeerobben het kwaliteitsverschil met VVI ook in de score tot uitdrukking bracht. En zolang dat niet gebeurt, vrees je toch altijd dat een van de lange peren van een verder armetierig VVI eens een keer goed valt en de wedstrijd een oneerlijke uitslag gaat krijgen. Dat zou zelfs al zo zijn geweest als het bij 0-0 was gebleven. Maar gelukkig betaalde het kwaliteitsverschil zich in de slotfase toch nog uit toen Zeerobben met twee schitterende treffers het verschil maakte.

Gerust waren de Harlingers er vooraf niet op. VVI uit bleek in de historie altijd een moeilijke en meestal onmogelijke opgave. Een scenario zoals in de thuiswedstrijd met een veel beter Zeerobben, maar bij het eindsignaal blij zijn met een puntje, was iets waar ook nu weer voor werd gevreesd. Hoe win je nou zo’n wedstrijd op een lastig veld en tegen een tegenstander die wel wil, maar slechts het wapen van de lange peer naar voren hanteert? Dat blijft toch altijd een moeilijke opgave. Maar Zeerobben liet zien dat ze stappen hebben gemaakt in het proces van volwassen worden.

De laatste weken zagen we al dat de terugkeer van Etienne Oosterom en Gideon Vellinga in belangrijke mate bijdraagt in dat proces en zaterdag werd door het hele team weer een goede stap gezet. Zeerobben werd niet zenuwachtig van het feit dat het kwaliteitsverschil al niet in de eerste helft in de score tot uitdrukking werd gebracht en bleef zoeken naar voetballende oplossingen richting het doel van de goede keeper Piersma van VVI. En dat die houding zich in de slotfase uitbetaalde via twee mooie goals was mooi voor de ploeg, prachtig voor de supporters en vooral weer een goede stap vooruit in het proces waarin Zeerobben zich als debuterende tweedeklasser bevindt.

Al na zeven minuten was Zeerobben heel dicht bij de openingstreffer, maar helaas caramboleerde het schot van David van der Pol via de lat en de doellijn het veld weer in. Zeerobben had daarmee wel haar visitekaartje afgegeven en ging vrolijk door op de ingeslagen weg. Dylan Drent zag een schot net naast gaan en hetzelfde lot was een goede kopbal van Etienne Oosterom beschoren. Ook Daniel Kleiterp leek een paar maal gevaarlijk te kunnen worden, maar hij liep zichzelf vast of voorbij.

VVI was eenmaal gevaarlijk met een schot van Hylke de Vries, maar Arjan Veenstra pareerde vakkundig tot corner. Het enige andere wapenfeit van VVI kwam toen de verder goed leidende scheidsrechter een terecht vlagsignaal van grensrechter Van der Ploeg negeerde en de spits van VVI binnen de 16 tegen de grond gewerkt werd. Daar had de bal ook op de stip gekund, maar wellicht dat de leidsman het als gerechtigheid zag om de wedstrijd gewoon te vervolgen. Vlak voor rust kopte Daniel Kleiterp rakelings naast uit alweer een goede voorzet van Dylan Drent. Het zou het laatste wapenfeit van Daniel worden, want in de rust werd hij vervangen door de talentvolle Marijn Helfferich.

VVI leek in de tweede helft aan te gaan zetten, maar als snel was het weer Zeerobben dat de wedstrijd onder controle kreeg. Het bleek in het tweede bedrijf echter moeilijker om tot uitgespeelde kansen te komen. Dreigend was Zeerobben wel, maar toeslaan deed het niet. Langzaam maar zeker sloop de vrees er weer in dat het aan de andere kant ook zomaar een keertje mis kon gaan. Zoals bijvoorbeeld toen Jelmer van der Weg doorbrak, maar gelukkig voor Zeerobben te gehaast en ver naast schoot.
Dichterbij was Dylan Drent aan de andere kant, maar van dichtbij schoot hij wild in het zijnet.

?Maar in de tachtigste minuut viel dan toch de dik verdiende treffer voor Zeerobben. De steeds beter spelende Patrick Amels legde de bal prachtig vrij voor de aanstormende Frank ten Hoeve en diens fantastische uithaal was zelfs keeper Piersma te machtig: 0-1. Met Mitchel Laros voor de leeg gespeelde Dylan Drent moest Zeerobben dit vast kunnen houden. Daar dacht David van der Pol echter iets genuanceerder over. Gewoon de 0-2 binnen schieten en dan is het helemaal ‘kat in het bakkie’. Zo gedacht, zo gedaan. Vanaf een meter of 35 zag David de keeper iets te ver voor z’n goal staan en met een pegel waarop ze zelfs in Salzburg trots zouden zijn verschalkte hij Piersma voor de tweede maal: 0-2 en de definitieve knock-out.

Met deze overwinning deed Zeerobben weer goede zaken. Weliswaar won concurrent SVM ook, maar andere concurrenten als Rijperkerk en ’t Fean verloren, dus klom Zeerobben toch weer een plaatsje op de ranglijst. Volgende week is er geen programma voor Zeerobben en op 8 maart komt Leeuwarder Zwaluwen naar het Oostersportpark.

Opstelling Zeerobben: Arjan Veenstra, Jordy Torenbeek, Pim Bleichrodt, Etienne Oosterom, Reinier van der Stap, Gideon Vellinga, Patrick Amels, Frank ten Hoeve, Dylan Drent (80. Mitchel Laros), Daniel Kleiterp (46. Marijn Helfferich), David van der Pol.

Uitslagen
Rijperkerk – Heerenveense Boys 1-4
Lwd. Zwaluwen – ’t Fean ’58 2-1?
Broekster Boys – SC Veenwouden 0-0?
VC Trynwalden – Waterpoort Boys 1-2?
Kollum – Blauw Wit ’34 4-2?
VVI – Zeerobben 0-2?
SVM – CVVO 4-2

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda