Zeerobben weer stap verder na winst in Oudemirdum

OUDEMIRDUM - Bijna in de achtertuin van trainer Inne Schotanus lichtte Zeerobben 1 een tipje van de sluier op over de mogelijkheden binnen de selectie. Het stemde de meegereisde supporters in ieder geval hoopvol, en met recht.

De eerste twintig minuten was het voor beide partijen aftasten en was het schouwspel rommelig van karakter. Maar Zeerobben kreeg telkens meer grip op de wedstrijd en dat mag als een verdienste worden genoemd. Immers slechts drie basisspelers van afgelopen jaar begonnen aan de wedstrijd. Het was zelfs het eerste volledige optreden van aanvoerder Albert Beuker. De drive was er wel bij hem; de automatismen ontbraken nog. De hardwerkende Justin Rienks en Daniël Kleiterp zorgden voor de onrust in de verdediging van NOK en doorzetten van laatstgenoemde betekende de 0-1 kort voor de rust.

Door omzettingen in tweede helft leek het er aanvankelijk op dat NOK de gelijkmaker zou aantekenen, maar Theo Nota verrichtte enkele uitstekende reddingen en behield daardoor de voorsprong. De vermoeidheid bij NOK en het betere samenspel van Zeerobben zorgden voor ruimte en daar wist Zeerobben optimaal van gebruik te maken. Met snelle omschakelingen creëerden de groen-witten kansen en er kwamen ook doelpunten. Mitchel Laros bediende de van een blessure herstelde Willem Faasse en alleen op de keeper maakte hij geen fout; 0-2.

Het goede spel van Patrick Amels werd ook beloond, hij rondde een voorzet van Willem beheerst af; 0-3. Na snel uitkomen bewees Albert Beuker zijn waarde door bikkelend René Markus aan te spelen. Zijn lange pas was op maat en Frank ten Hoeve stond op juiste plek om de 0-4 te scoren. Een enigszins geflatteerde maar verdiende overwinning, daar waren de mannen wel aan toe na twee nederlagen.

De contouren van het elftal tekenen zich al af en met het terugkomen van een aantal geblesseerden zal het voor trainer Schotanus nog een hele klus worden om de puzzelstukjes op de juiste plaats te krijgen.

Wordt dinsdag vervolgd om 20.00 uur op het Oostersportpark. De tegenstander is dan vv Heerenveen, uitkomend in de eerste klas zondagvoetbal. De mannen kunnen dan aan de bak, want Heerenveen overklaste Lemmer met een 10 – 0 winst.