Voetbal

Zeerobben: wat als?

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Uit de voorbeschouwing op de wedstrijd Rijperkerk?Zeerobben (elders op deze site) valt al op te maken dat het allerminst zeker is dat Zeerobben zaterdag kampioen zal worden. Rijperkerk is een geduchte tegenstander en de mannen van trainer Inne Schotanus en leider Wiebe Attema zullen nog volop aan de bak moeten voor de punten.

Zeerobben moet dus rekening houden met diverse ‘wat als-scenario’s’. Alleen bij winst is de titel zeker. Bij een gelijkspel of verlies is het afhankelijk van het resultaat van Stiens tegen Hardegarijp. Spelen die gelijk en Zeerobben ook, dan is het kampioenschap ook een feit. Alleen bij verlies van Stiens is Zeerobben hoe dan ook kampioen.?Als Stiens wint en Zeerobben niet, dan kan de titel eventueel pas op 11 mei in de thuiswedstrijd tegen Minnertsga behaald worden.

Mocht Zeerobben zaterdag kampioen worden dan zal er na afloop een kampioensinstuif in het clubhuis gehouden worden, compleet met muziek en een huldiging. De spelersbus zal zo snel mogelijk na afloop vertrekken uit Rijperkerk en bij aankomst in Harlingen een toer door de stad maken, alvorens aan te komen bij het clubhuis. Dat zal dan zo rond een uur of 6 zijn.

Maar er is meer. Ook het vlaggenschip van de jeugd, het A1 team zou zaterdagmorgen kampioen kunnen worden in de Hoofdklasse. Zij spelen om 10.30 uur tegen sc Joure A1 en kunnen bij een overwinning de kampioensvlag hijsen. Wees erbij, want als deze jongens dit huzarenstukje klaren zullen ook zij direct na afloop van de wedstrijd (rond 12.15 uur) gehuldigd worden en zo mogelijk ook betrokken worden bij de eventuele huldiging van het eerste elftal.

Niets is zeker in voetbal, maar als het morgen een beetje meezit, kan het een hoogtijdag worden voor de 60-jarige club van groen en wit. Kom zaterdagmorgen dus naar het Oostersportpark, ’s middags naar Rijperkerk en hopelijk aansluitend naar de Robbenplaat.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda