Voetbal

Zeerobben tegen Heerenveense Boys voor aansluiting middenmoot

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor de Boys uit Heerenveen is de start van de competitie wel heel erg grillig verlopen. Daar waar de verwachtingen met de komst van een aantal routiniers bij Heerenveense Boys hooggespannen was, moet de teleurstelling over de resultaten tot nu toe groot zijn. De enige lichtpuntjes waren de twee gelijke spelen, waarbij het laatste van afgelopen zaterdag als een nederlaag aangekomen moet zijn. Immers na een 4-0 voorsprong alsnog twee punten inleveren, komt als een mokerslag aan.

Een prima prestatie werd een week eerder neergezet in de uitwedstrijd tegen CVVO uit Lemmer. Een afgetekende overwinning met bovendien goed voetbal. Voor Zeerobben geldt een zelfde verhaal, met dit verschil, dat de Harlingers twee punten meer behaald hebben uit de acht wedstrijden. Zij wonnen één wedstrijd en speelden vier gelijk.

Van beide teams mag worden verwacht, dat ze in mei beduidend hoger staan dan nu het geval is. Maar een ‘onbeslist’ levert nog altijd slechts één punt op en daar schiet je dus weinig mee op, voor wat betreft de positie op de ranglijst. Beide elftallen zullen er dus alles aan doen om nu voor de tweede keer in deze competitie winst te behalen.
Ondanks de blessures is het trainer Inne Schotanus nog altijd gelukt en goed voetballend elftal op te stellen. Het arsenaal aan eerste elftal-waardige spelers is in ieder geval nog niet opgedroogd, gezien de invallers van afgelopen weken. Vertrouwen blijven houden in eigen kwaliteiten is het devies. Een puntendeling ligt voor de hand, maar beide verenigingen hopen stiekem op meer.
We zullen het zien op zaterdag 9 november vanaf 14.45 uur op het Oostersportpark te Harlingen.


Programma tweede klasse I zaterdag 9 november
Blauw Wit '34 - Rijperkerk
Zeerobben - Heerenveense Boys
Fean '58 't - CVVO
Kollum - Broekster Boys
Trynwalden VC - VVI
Veenwouden SC - Leeuwarder Zwaluwen
Waterpoort Boys - SVM Marknesse

|Doorsturen

Buienradar



Agenda