Voetbal

Zeerobben speelt thuis tegen SVM Marknesse

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het gemor onder de trouwe supportersschare neemt toe. Te hoge (?) verwachtingen van de kampioen uit de derde klasse worden niet ingelost. Aan voetbalkwaliteit gewonnen, maar dat is nog te weinig zichtbaar op het veld. De overwinningsroes met mooi voetbal van de vorige competitie speelt nog parten in het prille begin van dit voetbalseizoen. Soms oogstrelende combinaties, maar ook op bepaalde ogenblikken teleurstellend falen van het gehele team. Daarop word je afgerekend in de tweede klasse.

Gezien de stand op de ranglijst mogen we hopen dat zaterdag wel aan die verwachtingen voldaan wordt. Een overwinning op SVM Marknesse kan met name psychologisch van grote waarde zijn. Dat wat de leiding en alle supporters graag zien, dat willen de elf in het veld natuurlijk ook.

Was het maar zo simpel als deze optelsom. De praktijk is weliswaar weerbarstig, toch moet je uitgaan van een positieve instelling. Ook afgelopen zaterdag startte er een team met de beste bedoelingen, maar het kreeg te maken met een ongelukkig scoreverloop én met een boven verwachting goed en strijdlustig Ouwe Syl.

Aan de sfeer en beleving op de trainingen ligt het niet, ook de trainer en leider hebben nog dezelfde bevlogenheid. Toch begint het met de ultieme wil om te winnen en uitgaan van je eigen kracht en soms is dat ook met opgestroopte mouwen. Maar ook een beetje geluk kan soms helpen, want wedstrijden met weinig krachtverschil, zoals bovengenoemde, worden op details beslist.

Zo, dat waren weer wat ‘voetbalclichés’. Maar kort gezegd: van het vlaggenschip van Zeerobben wordt wel meer verwacht dan tot nu toe gepresteerd is. Zeerobben kan met een nagenoeg fitte selectie aantreden in de thuiswedstrijd, aanvang 14.45 uur, tegen SVM Marknesse. Zeerobben staat, met één punt meer, ook één plek boven de tegenstander van zaterdag. De winnaar is koopman en kan aansluiten bij de middenmoot in de tweede klasse I.

Programma tweede klasse I van zaterdag 26 oktober

Blauw Wit '34 - Leeuwarder Zwaluwen
Zeerobben - SVM Marknesse
Fean '58 't - Rijperkerk
CVVO - Heerenveense Boys
Trynwalden VC - Broekster Boys
Veenwouden SC - Kollum
Waterpoort Boys - VVI
 
 
 
 
 
 
 

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda