Voetbal

Zeerobben speelt in Sneek tegen Waterpoort Boys

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Halverwege de competitie staat Zeerobben op een voor haar statuur onwaardige plek. Maar je staat aan het einde van de competitie op de plaats, die je verdient aldus een voetbalclich?. Dat zou dus betekenen, dat in de tweede helft van de competitie de mannen van Inne Schotanus en Wiebe Attema flink aan de bak moeten en beduidend meer punten moeten bijeensprokkelen dan uit de afgelopen 13 wedstrijden.

Van de tegenstander van aanstaande zaterdag, Waterpoort Boys, werd thuis verdiend met 3-1 gewonnen en dat was een hoopvolle start. Met vier punten staat de ploeg uit Sneek stijf onderaan en voor Zeerobben prijken er slechts 11 punten en zij staat daarmee op 12de plaats op de ranglijst. Met nog 39 punten te verdienen is dus nog alles mogelijk. Handhaving in de tweede klasse is een eerste doel en lukt dit, dan kan het team het daaropvolgende jaar met meer ervaring de strijd aangaan. Eerst maar eens naar zaterdag 18 januari in Sneek om voor de drie punten te gaan.
Gelukkig zijn de blessures van vlak voor de ‘winterstop’ zo goed als hersteld en er staan ook geen schorsingen op papier. Over de motivatie en de teamgeest wordt niet getwijfeld. Zeker na een succesvol trainingsweekend aan het strand van Katwijk. Afgelopen dinsdag werd er door de voltallige selectie onderling ook nog een oefenwedstrijd gespeeld, die duidelijk maakte dat ze er klaar voor zijn. Zeerobben hoopt op een grote schare supporters in Sneek en natuurlijk op de broodnodige drie punten.

Wedstrijden zaterdag 18 januari 2de klasse I
Leeuwarder Zwaluwen - SVM Marknesse
VVI - Rijperkerk
Kollum - Heerenveense Boys
Trynwalden VC - CVVO
Veenwouden SC - ’t Fean ’58
Waterpoort Boys - Zeerobben
Broekster Boys - Blauw Wit ’34

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda