Voetbal

Zeerobben speelt duel om periodetitel

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op een koude herfstachtige zaterdag in Harlingen, begin november 2013, stonden twee teams tegenover elkaar met veel aspiraties, maar tot dan toe met weinig punten. De resultaten liepen achter bij de verwachtingen. Toch hadden beide verenigingen wel het vertrouwen in de toekomst. Voor de Heerenveners begon in Harlingen zo?n beetje de victorie en de ommekeer.

Vanaf deze terechte winstpartij (0-1 ) tegen Zeerobben werd nog maar één partij verloren en wel tegen Leeuwarder Zwaluwen. Daarmee legde Heerenveense Boys de basis voor de tweede periodetitel. Ook in de derde periode staat nog geen enkele nederlaag geregistreerd. Dus het vertrouwen in de routine met als exponent hiervan de geslepen spits Oane Hornstra is niet beschaamd. Het is Heerenveense Boys er alles aangelegen om via de nacompetitie door te stoten naar de eerste klasse. Zij zullen het ritme en de ongeslagen status zo lang mogelijk willen bewaren.

Dus een moeilijke klus voor de mannen van Schotanus en Attema. Zeerobben werd een half jaar geleden overtroefd door de ervaren spelers van de Boys, dus morgen voor Zeerobben de uitdaging om aan te tonen in de loop van de competitie ook gegroeid te zijn. Een aantal bepalende spelers heeft na de winterstop de handschoen opgepakt en zowaar de stiekem gekoesterde verwachtingen waargemaakt. Het eigenlijk nooit verdwenen vertrouwen van de staf en de supporters in de kwaliteit van het jeugdige team wordt gestaafd aan de reeks overwinningen in 2014. Of deze serie ook in Heerenveen niet verstoord wordt, zal zaterdag blijken.

Zowel Heerenveense Boys als Zeerobben hadden een valse start, maar hun aspiraties hebben toch gestalte gekregen in de huidige klassering. Voor Zeerobben in ieder geval de bevestiging tot een terechte tweedeklasser uitgegroeid te zijn. En wie weet wel meer. Als koploper in de derde periode zal Zeerobben ook nu weer voor de winst gaan. Zeerobben verwacht zaterdag 5 april in Heerenveen weer veel ondersteuning van de supporters.

Programma zaterdag 5 april 2e klasse I
CVVO - Fean '58 't
Heerenveense Boys - Zeerobben
Rijperkerk - Blauw Wit '34
SVM Marknesse - Waterpoort Boys
Leeuwarder Zwaluwen - Veenwouden SC
VVI - Trynwalden VC
Broekster Boys - Kollum

|Doorsturen

Buienradar



Agenda