Zeerobben sluit eerste helft van de competitie in mineur af

HARLINGEN - Ook in de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Zeerobben de winst aan de tegenstander moeten laten. Maar gezien het spel, het is al vaker genoemd, is de hoofdmacht van de Harlingers beslist niet de mindere, maar het levert geen punten op. Het kwartje zal toch ook wel eens onze kant op rollen?

Na tien minuten aftasten van beide kanten nam Blauw Wit ’34 de leiding. Na goed doorzetten van Robbin Kleefstra, stelde hij Robbert Brouwer in de gelegenheid om de 1 – 0 te maken. Meteen daarna kreeg David van der Pol uit een diepte pass van Frank ten Hoeve een mogelijkheid, zijn schot ging echter over. Zeerobben probeerde fysiek,  pittige overtredingen, de wedstrijd onder controle te krijgen. Dit lukte gedeeltelijk, maar de kansen waren weer voor de gastheren. In eerste instantie keerde Dick van der Galiën de inzet nog, maar op de tweede poging had hij de hulp van de paal nodig om erger te voorkomen. Blauw Wit verslapte en Zeerobben rook mogelijkheden en was in het laatste gedeelte van de eerste helft beter en dwingender. Tot grote kansen leidde dit niet. Een vrije trap van Willem Faasse werd goed gecontroleerd door keeper Dennis Dijkstra. En daar bleef het bij in de eerste helft.

Wie gedacht had, dat de gasten uit Harlingen de draad in de tweede helft weer zouden oppakken, kwam bedrogen uit. Het waren de Leeuwarders, die opgepept door trainer Kees Jansen, ten aanval trokken en gevaarlijk dicht bij de uitbreiding van de score kwamen. Maar de beste man aan Zeerobben zijde, keeper Dick van der Galiën, hield voorlopig stand. Het rommelige spel uit de eerste helft, oorzaak zwaar te bespelen veld, vond een vervolg in de tweede. Over en weer ontstonden kleine kansjes en met wat geluk had David de gelijkmaker gemaakt, hij was na een harde inzet van Patrick Amels net te laat om doeltreffend te zijn.

Aan de andere kant leek Blauw Wit te scoren, de lob van Freek Fransen werd door Ane Schaap ternauwernood van de doellijn gehaald. Een pegel van Robbert Bouma werd door Dick, klassiek, met twee vuisten het veld in gestompt. Door het inbrengen van Dylan Drent voor Daniël Kleiterp probeerde trainer Inne Schotanus een doorbraak te forceren. Uit een vrije trap, rand strafschopgebied, scoorde Dylan inderdaad ook, maar noch de goed leidende scheidsrechter de Zeeuw noch de assistent-scheidsrechter hadden dit geconstateerd. Een foto zou het bewijs hiervoor geleverd hebben, maar het doelpunt telde dus niet. Om toch een puntje mee te pakken werd Albert Beuker vervangen door broer Steven en Pim Bleichrodt stond zijn plaats af aan Lee Roy Purvis.

De druk op de  verdediging  van Blauw Wit ’34 nam toe, maar de kansen waren weer aan de andere kant. Keeper Van der Galiën onderscheidde zich bij een corner door de bal resoluut met één vuist weg te werken. Daarna had hij het geluk aan zijn zijde, de doorgebroken  Jeton Musliu mikte op de paal. Een paar minuten later deed dezelfde speler het beter, nu was ook de doelman van Zeerobben kansloos op zijn bekeken inzet 2-0 . Met nog tien minuten te spelen ging alles op de aanval en ontstond in de verdediging van Zeerobben veel ruimte en hier maakte Blauw Wit professioneel gebruik van.

Weer ontsnapte Jeton Musliu aan de aandacht van het beslist niet slecht spelende verdedigingsduo Ane Schaap en Chekina Nzoko. Reinier van der Stap wist door het maken van een overtreding erger te voorkomen. Hij kreeg geel en daarover mocht de verdediger niet mopperen. De toegekende vrije trap werd hard en laag door Ronnie Ganzevoort omgezet in een doelpunt. Met 3 – 0 kreeg Blauw Wit iets te veel, maar was de overwinning wel terecht gezien het aantal kansen. Een pluim verdient leidsman de Zeeuw uit Berlikum, hij floot in de geest van de wedstrijd en volstond met één gele kaart, hoewel het soms een pittig maar niet onsportief duel was.

Het vlaggenschip van Zeerobben is toe aan rust, geen competitieverplichtingen. Even  bekomen van een teleurstellende rentree in de tweede klas. De pech, die Zeerobben in een aanzienlijk aantal wedstrijd plaagde, zal toch een keer moeten omslaan in geluk.