Voetbal

Zeerobben ontvangt Rijperkerk

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Met nog zes wedstrijden te spelen kan Zeerobben ervan uitgaan, dat zij ook volgend jaar in de aantrekkelijke tweede klasse I zal uitkomen. Aanstaande zaterdag kan Zeerobben zijn zegetocht van na de winterstop - zes overwinningen uit zeven wedstrijden - voortzetten tegen Rijperkerk, mits Zeerobben de tegenstander uit Rijperkerk niet zal onderschatten.

Alhoewel in de Leeuwarder Courant stond dat Rijperkerk berust in z’n lot, blijft de opponent van zaterdag een moeilijk te bestrijden ploeg. Wie herinnert zich niet het spectaculaire duel van vorig jaar, waarin Zeerobben in de allerlaatste minuut de winst verspeelde en het kampioenschap met een week werd uitgesteld. Een karakterploeg met een gedreven trainer in de persoon van Minno van der Werff. Zij komen om te voetballen en zullen zeker geen cadeautje weggeven, ook al is het geloof om de nacompetitie te ontlopen nagenoeg verdwenen. Immers, het gat met een veilige klassering bedraagt 12 punten. Voor thuisclub Zeerobben gelden andere perspectieven. De volgende uitdaging ligt op een tegenovergesteld vlak, namelijk een mogelijk vervolg in de nacompetitie voor promotie. Na drie winstpartijen staat Zeerobben hierin bovenaan, echter wel met nog zes wedstrijden te gaan. Dus misschien wat voorbarig, maar je moet doelen stellen om scherp te blijven en alles te geven voor een goed resultaat.
Helaas zal Zeerobben de gevaarlijke Dylan Drent moeten missen, na zijn toch enigszins onfortuinlijke rode kaart van vorige week. Toch zal trainer Schotanus hiervoor wel een aanpassing weten, zodat er een sterk en gemotiveerd team in de ‘wei’ gestuurd zal worden. Zeerobben hoopt u zaterdagmiddag te mogen begroeten op het Oostersportpark te Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda