Voetbal

Zeerobben naar Blauw Wit ?34

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - In de laatste wedstrijd voor de winterstop moet het vlaggenschip van Zeerobben het opnemen tegen medekoploper Blauw Wit ?34 uit Leeuwarden. Halverwege de competitie kunnen we de balans opmaken en dan moeten we constateren, dat de huidige positie op de ranglijst op z?n zachtst gezegd teleurstellend genoemd mag worden.

Tevens constateren we, dat Zeerobben ondanks het vele blessureleed in geen enkele wedstrijd weggespeeld is. De eigen speelwijze, waarmee in de derde klasse het kampioenschap werd behaald, is nog niet toereikend geweest om wedstrijden in winst om te zetten. Het vertrouwen en het plezier heeft daar tot nu toe niet onder geleden. Misschien kan groenwit voor een stunt zorgen door zaterdag 14 december de confrontatie met Blauw Wit winnend af te sluiten.

Na de gemiste kans om Broekster Boys te tackelen, kan de formatie van Inne Schotanus zijn gram halen in Leeuwarden. Natuurlijk is Blauw Wit ’34 een geduchte tegenstander en staan ze niet voor niets zo hoog, maar een tot op het bot gemotiveerd Zeerobben zal zeker zijn huid duur verkopen. Over de opstelling valt nog weinig te zeggen. Feit is wel dat Dylan Drent zijn opwachting weer zal maken in de hoofdmacht, maar of dat als spits of als keeper wordt, is nog onbekend en misschien is Reinier van der Stap ook weer speelgerechtigd. Zeerobben kan nu laten zien dat ze na twaalf wedstrijden wat meer volwassen zijn geworden.

Wedstrijden 2de klasse I zaterdag 14 december
Blauw Wit '34 - Zeerobben
VVI - SVM Marknesse
Kollum - Rijperkerk
Trynwalden VC - Heerenveense Boys
Veenwouden SC - CVVO
Waterpoort Boys - Fean '58 't
Broekster Boys - Leeuwarder Zwaluwen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda